Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2013,
13.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jupp Heynckes Bayern München Borussia Dortmund

Četrtek, 23. 5. 2013, 13.52

8 let

Heynckes: Podrli smo skoraj vse rekorde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Se bo Jupp Heynckes od trenerskega stolčka Bayerna poslovil z veličastno trojno krono? O tem bo več znanega po tekmah v Londonu in Berlinu. "Tega nisem še nikoli izkusil," rad pove o izjemni sezoni.

Bayern je na dobri poti, da izjemno uspešno sezono 2012/13 začini še z dvema lovorikama. Nemški naslov je že osvojil, zdaj sta na vrsti še finale lige prvakov in nemškega pokalnega tekmovanja. Kar mu ni uspelo v prejšnji sezoni, ko je postal trenerski osmoljenec leta, saj je bil zelo blizu trojni kroni, na koncu pa ostal brez enega naslova (drugi v bundesligi, finalist nemškega pokala in lige prvakov, kjer je igral odločilno tekmo na domačem štadionu), bi lahko nadoknadil v tej. In se od münchenske klopi, na kateri sedi že tretjič, poslovil na najlepši možni način; z vsemi možnimi lovorikami. "Tega nisem še nikoli izkusil. Zato je ta sezona tako posebna. Podrli smo skoraj vse rekorde. Ko dosežeš toliko zadetkov, bi bilo normalno, da jih tudi veliko prejmeš, a ... igralci kot Robben, Ribery, Gomez, Mandžukić, Müller, Shaqiri ... Vsi so se naučili tudi braniti. To predstavlja bistvo današnjega nogometa," je v pogovoru za uradno stran Evropske nogometne zveze (UEFA) zaupal Jupp Heynckes.

Ima že 68 let, s trenerskimi izzivi se sooča že tri desetletja, a tako velikega uspeha, kot se mu nasmiha v tej sezoni, še ni doživel. Pa čeprav je ligo prvakov že osvojil, še kot trener madridskega Reala. Kot največjo moč Bayerna je izpostavil dejstvo, da lahko brez težav rotira moštvo in zaupa kandidatom. "Ko je napočil ritem sobota - sreda, sem veliko rotiral in menjal. Igralci so začutili, da so pomemben del moštva. Klub bi trpel. Imamo odlične igralce in ni važno, kdo igra. Vedno igramo dobro," pojasnjuje nekdanji napadalec Borussie Mönchengladbach ter obljublja navijačem Bayerna, da bodo v finalu lige prvakov spremljali pogumno in napadalno predstavo bavarskega kluba, podobno tistim z najboljših srečanj v tej sezoni. "Igrali bomo tako kot smo v nemškem pokalu z Borussio (1:0 za Bayern, op. p.) ali pa v ligi prvakov z Juventusom ali Barcelono. To je naš slog in tako želimo igrati v finalu lige prvakov," je napovedal.

Ne spreglejte