Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 11. 2011,
15.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Haris Vučkić U21 Barcelona

Sobota, 12. 11. 2011, 15.55

8 let

Haris Vučkić: Odhod iz Newcastla je realna možnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Haris Vučkić je bil na tekmi mlade slovenske nogometne reprezentance do 21 let proti Litvi eden boljših članov Kavčičeve čete. Bržčas se bo kmalu znašel na seznamu članske reprezentance.

Mladi slovenski nogometni upi do 21 let so z odlično igro navdušili okrog 2.000 gledalcev v novogoriškem Športnem parku, ki so bili priča navdušujoči predstavi glavnim slovenskim akterjem. Slednji so se z zmago nad Litvo utrdili na vrhu skupine 2. "Ko smo šli v tekmo, smo imeli veliko motivacijo. V tekmo smo šli 100-odstotno motivirani. Dobro smo igrali, priigrali smo si veliko priložnosti, dosegli dva zadetka in zasluženo zmagali," je po srečanju razpoložen pripovedoval Haris Vučkić.

Mladi Domžalčan je vnovič pokazal svoj nesporen talent, klub temu pa žoga ni in ni hotela v mrežo, enkrat pa mu je veselje preprečil strelec prvega zadetka na tekmi, Robert Berič, ki se je nehote znašel pred golom in branil Vučkićev strel. "Berič bo za to vsekakor plačal eno pijačo. Bil je na nepravem mestu, imel sem pač to nesrečo, a to se pač dogaja v nogometu. Enkrat, ko ne igraš dobro, zabiješ gol, drugič spet igraš zelo perfektno, pa žoga spet noče v mrežo. To je sestavni del športa. Treba je dvigniti glave, trenirati dobro in zabiti čim več krat," je nasmejano razlagal 19-letnik in glede zanimivega dogodka še dodal: "Malce sva se pošalila, Beriču sem rekel, da je dober branilec in da bo lahko kmalu zamenjal tudi Handanoviča."

Kam bo odšel januarja?

Sila obetaven nogometaš pa je v tej sezoni doživel še en mejnik, ko je v dresu Newcastla debitiral proti Fulhamu v Premier League, a si je po trčenju z Američanom Clintom Dempseyjem poškodoval roko. Slednjo je sedaj saniral, tako da je Domžalčan nared za nove izzive:

"Zdaj je vse v redu. Sem zdrav, saniral pa sem poškodbo roke. Poskušam čim boljše trenirati, se dokazati tudi v rezervni ekipi. Upam tudi, da mi bo trener Newcastla dal priložnost zaigrati v prvi ekipi. Poskušal bom to maksimalno izkoristiti. Je pa malce težko, ker so igralci v formi. Ampak glavo je treba dvigniti, noge imeti na trdnih tleh in čim boljše trenirati," je odločno pripovedoval član Newcastla, ki si sicer nabira izkušnje v rezervni ekipi, slednjo pa ima pod nadzorom tudi strateg Alan Pardew.

Vse bližje tudi članski izbrani vrsti

Bržkone pa se lahko zgodi, da bo "otrok" Domžal v zimskem prestopnem roku zapustil tretjeuvrščeno ekipo angleške elitne prve lige, in odšel nekam na posodo: "To je realna možnost, ker je naša ekipa v res dobri formi. Težko je priti v ekipo. Rad bi se dokazoval tudi v prvi članski ekipi, ne samo v rezervni. Možnost dobiti nove izkušnje je vedno dobrodošla. Moram se namreč še dogovoriti s trenerjem in družino, kako naprej. Upam, da bom dobil priložnost. Če ne bom dobil priložnosti v Premier League, je bolje, da grem stopničko nižje, se poskušam dokazati tam in pridem nazaj še boljši ter močnejši," je situacijo slikovito pojasnil ofenzivni vezist, ki se bo s svojim razkošnim talentom bržčas kmalu znašel tudi na seznamu novega slovenskega selektorja, Slaviše Stojanoviča.

"Mogoče je zaradi Dempseyja (člana ZDA, op.p.) res boljše, da nisem bil že sedaj vpoklican (smeh, op.p.). Upam pa, da bom dobil vpoklic v naslednjih akcijah. Poskušal bom čim bolje trenirati in se poskušal dokazovati na klubski ravni, ker le to prinaša vpoklic v reprezentanco. Če igraš v klubu, le tako dobiš priložnost v reprezentanci," je optimistično zaključil eden od najbolj talentiranih slovenskih igralcev, ki je bil v slovenskem Las Vegasu deležen tudi oglednikov aktualnega evropskega prvaka, Barcelone. Ogledniki Kataloncev so si tekmo ogledali v družbi Nusreta Jasharija, ki zastopa nekatere najboljše mlade slovenske igralce.

Ne spreglejte