Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
28. 10. 2015,
8.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Samir Handanović Inter serie A nogomet Bologna

Sreda, 28. 10. 2015, 8.04

8 let

Handanović v zadnjih sekundah tekme z noro obrambo rešil Inter (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Inter se je po štirih sušnih krogih v italijanskem prvenstvu znova veselil zmage in se povzpel na vrh lestvice. Pri zmagi z 1:0 nad Bologno je imel veliko prstov vmes tudi Samir Handanović.

Tekma se za črno-modre ni začela najbolj obetavno, saj se je slab prvi polčas končal z 0:0. Tudi v drugem delu favoriti iz Milana niso našli svoje igre, stanje na igrišču pa je še poslabšal Felipe Melo, ki je v le sedmih minutah prejel dva rumena kartona in moral zapustiti zelenico.

Inter je tako od 60. minute naprej igral z igralcem manj, vseeno pa je le nekaj minut pozneje izkoristil napako domače obrambe in povedel po hitrem protinapadu, ki ga je izvedel Adem Ljajić in na koncu lepo zaposlil Maura Icardija. Argentincu na koncu ni bilo težko zadeti prazne mreže.

Destro ni mogel verjeti svojim očem

Do konca so igralci Bologne zelo pritisnili, a se obramba gostov na čelu s fantastičnim Samirjem Handanovićem ni dala. Slovenski vratarski zvezdnik ni klonil niti v 95. minuti, ko je z neposredne bližine kot iz topa sprožil Mattia Destro. Žogo je Handanović z instinktivno reakcijo odbil prek svojih vrat in preprečil, da bi Inter še četrtič zapored remiziral.

Handanović: V vratih sem za to, da branim

"Lahko rečem, da je bila moja obramba zelo pomembna. Do konca tekme je bilo še nekaj sekund, zato bi bilo zelo žalostno, da bi Bologna izenačila. Pri takih strelih potrebuješ tudi malce sreče. A v vratih stojim za to, da branim. In to mi je danes odlično uspevalo," je za Premium Sport dejal ob Icardiju veliki junak tekme, ki je na koncu zbral šest obramb.

"Nismo igrali dobro, sploh v prvem polčasu, a pomembna je zmaga. Mislim, da se čez nekaj dni ne bo nihče več spominjal, kako smo premagali Bologno. Štela bo le zmaga," je nadaljeval Handanović.

Pogodba? "Ne skrbite."

Navijači Interja se vsak dan sprašujejo, kdaj bo, če bo, 31-letni slovenski vratar podaljšal pogodbo, ki mu poteče junija 2016. To ga po vsaki tekmi vprašajo tudi novinarji. "Ne skrbite, nobenih težav ni. S klubom smo vse dogovorjeni," miri navijače milanskega velikana Handanović, ki pa najbrž ne bodo mirno spali vse do uradnega podpisa.

Inter konec tedna čaka velik obračun z Romo, ki bo mnogo večji zalogaj, kot je bila Bologna. Sinovi volkulje bodo ravno danes proti Udineseju lovili peto zaporedno zmago, s katero bi spet prehiteli Nerazzurre.

Ne spreglejte