Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
12.36

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Jasmin Kurtić Robert Berić Gregor Balažic Tim Matavž Samir Handanović Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Mišo Brečko Bojan Jokić Dominic Maroh Boštjan Cesar Branko Ilić Martin Milec Miral Samardžić Andraž Struna Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić Dejan Lazarević Andraž Kirm Rene Krhin Rajko Rotman Dalibor Stevanović Roman Bezjak Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Nejc Pečnik Goran Šukalo Elvis Bratanović

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 12.36

1 leto, 5 mesecev

Handanović spet zrl v tla, Kampl pomagal k preobratu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kako so se izkazali slovenski legionarji v klubskih dresih? Nejc Pečnik je zadel v polno, Kevin Kampl je prispeval podajo, Zlatan Ljubijankić pa izpadel v drugo ligo. Nov šok za Samirja Handanovića.

Vid Belec: Štajerec je v soboto ohranil nedotaknjeno mrežo na domači tekmi turškega prvenstva s četrtouvrščenim moštvom Mersin Idmanyurdu, ki jo je Konyaspor dobil z 2:0. Slovenski vratar si je prislužil najvišje ocene, njegov klub pa se je na lestvici povzpel na osmo mesto.

Samir Handanović: Inter je le bleda senca nekdanjega velikana, ki je pred štirimi leti osvojil Evropo. Po novem spodrsljaju, domačem porazu proti Udineseju, je zdrsnil na 12. mesto, kar je veliko manj od pričakovanj vodstva kluba, navijačev, ne nazadnje pa tudi nogometašev. O tem je pred tedni med vrsticami potožil tudi slovenski vratar, ki ni najbolj zadovoljen s kakovostjo in ambicijami črno-modrih. V nedeljo so na San Siru izgubili z 1:2, Handanović pa je proti nekdanjemu klubu branil vso tekmo in moral dvakrat po žogo v mrežo v drugem polčasu. Najprej po evrogolu Portugalca Bruna Fernandesa, ob katerem je bil nemočen, nato pa še po grobi napaki Interjeve obrambe . Tako je nekdanji trener Interja Andrea Stramaccioni poskrbel za sladko zmago v Milanu, njegov stanovski kolega Roberto Mancini pa je spet ostal brez zmage.

Jan Oblak: Španski prvak Atletico Madrid je v soboto v gosteh ugnal Elche (2:0), Škofjeločan pa je ponovno spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce. Med tednom je debitiral za španskega prvaka v pokalnem tekmovanju, v španskem prvenstvu pa še čaka na prvenec. Atletico je ohranil tretje mesto, za Realom zaostaja štiri točke, za Barcelono pa dve.

Siniša Anđelković: Palermo je v soboto remiziral na Olimpijskem štadionu v Torinu (2:2). Čeprav je dvakrat vodil, je na koncu pri bikih osvojil le točko, na lestvici pa ostaja v varni sredini na 11. mestu. Gorenjec je ponovno odigral od prve do zadnje minute, tako da ostaja eden redkih nogometašev v serie A z maksimalno minutažo.

Gregor Balažic**: Karpaty je v nedeljo remiziral v Odesi in se s Črnomorcem razšel brez zadetkov (0:0), Prekmurec, zanj se zanima kar nekaj snubcev iz drugih evropskih držav, pa ni kandidiral za tekmo.

Mišo Brečko: Köln je v soboto ostal praznih rok na svojem štadionu. Ugnal ga je Augsburg (2:1), Trboveljčan pa je kapetanski trak nosil vso tekmo. Kozlički so padli na 12. mesto.

Boštjan Cesar: Chievo, ki se poteguje za obstanek, je v ponedeljkovemu derbiju začelja 14. kroga v gosteh odpravil Cagliari. Oba zadetka je dosegel že v uvodnih devetih minutah, kapetan slovenske izbrane vrste pa je odigral vso tekmo. Chievo se je prebil na 16. mesto.

Branko Ilić: Vodilni Partizan je v nedeljo brez pomoči Ljubljančana, ki je manjkal zaradi kazni rumenih kartonov, pomendral Borac Čačak (5:1) in prednost pred Crveno zvezdo povečal na štiri točke.

Dominic Maroh: Köln je v soboto ostal praznih rok na svojem štadionu. Ugnal ga je Augsburg (2:1), slovenski branilec pa na klopi ni dočakal priložnosti. Kozlički so padli na 12. mesto.

Martin Milec: Standard Liege je prekinil niz štirih porazov. V nedeljo je zmagal v Charleroiju (1:0). Na štadionu, na katerem sta Slovenija in ZR Jugoslavija pred 14 leti poskrbeli za neponovljivo dramo (3:3), je osvojil točke brez pomoči slovenskega branilca, ki ni kandidiral za tekmo.

Miral Samardžić: Rijeka je v soboto doživela boleč poraz na hrvaškem derbiju. Na gostovanju pri zagrebškem Dinamu je izgubila z 0:3, branilci hrvaškega naslova pa imajo zdaj že sedem točk prednosti. Jeseničan na štadionu Maksimir ni dočakal priložnosti.

Andraž Struna: Klub PAS Giannina je v soboto poskrbel za presenečenje, saj je v Pireju remiziral pri grškem prvaku Olympiacosu (2:2). Primorec je odigral 74 minut in si prislužil rumeni karton. Igro je zapustil pri rezultatu 1:1, njegov klub pa ostaja na sredini lestvice, na 10. mestu.

Bojan Jokić**: V prvi španski ligi je Villarreal v nedeljo ponižal Moyesov Real Sociedad. Premagal ga je s 4:0, Kranjčan, ki po operaciji kolena še ni pripravljen za nastop, pa je soigralcem za odlično predstavo zaploskal s tribun. Rumena podmornica je na šestem mestu, za vodilnim Realom zaostaja ducat točk.

Valter Birsa: Chievo, ki se poteguje za obstanek, je v ponedeljkovemu derbiju začelja 14. kroga v gosteh odpravil Cagliari. Oba zadetka je dosegel že v uvodnih devetih minutah, Primorec pa je odigral 69 minut. Chievo se je prebil na 16. mesto.

Goran Cvijanović*: Rijeka je v soboto doživela boleč poraz na hrvaškem derbiju. Na gostovanju pri zagrebškem Dinamu je izgubila z 0:3, branilci hrvaškega naslova pa imajo zdaj že sedem točk prednosti. Jeseničan na štadionu Maksimir ni dočakal priložnosti.

Josip Iličić**: Fiorentina je v italijanskem prvenstvu doma remizirala z osovraženim Juventusom, gledalci pa na štadionu Artemio Franchi niso videli zadetkov. Vijolice so na devetem mestu, za vodilnim Juventusom še vedno zaostajajo ogromnih 15 točk. Kranjčan, na katerega se v zadnjem času lepijo težave, se spogleduje z možnostjo zamenjave klubskega okolja v zimskem prestopnem roku.

Kevin Kampl: Rdeči biki iz Salzburga so v soboto na gostovanju napolnili mrežo dunajski Austrii (4:2). S tremi zadetki je izstopal Brazilec Alan, najboljši strelec evropske lige, pri drugem zadetku ga je odlično zaposlil slovenski reprezentant. Kampl je na nenavadnem srečanju, saj so vijoličasti po 21 minutah vodili z 2:0 ter prednost obdržali vse do 52. minute, odigral vso tekmo, Salzburg pa je povišal prednost pred najbližjim zasledovalcem WAC na osem točk.

Andraž Kirm: Omonia je v ciprskem prvenstvu v soboto z 1:0 odpravila Othellos. Vlogo favorita je upravičila s poznim zadetkom, doseženim v peti minuti sodnikovega podaljška. Ljubljančan je odigral vso tekmo, na lestvici je uvrščen na peto mesto, vodilni APOEL mu beži za enajst točk.

Rene Krhin**: Inter je v nedeljo razočaral domače gledalce s porazom proti Udineseju (1:2), Štajerec pa je po stari navadi spremljal tekmo z rezervne klopi.

Jasmin Kurtić: Fiorentina je v italijanskem prvenstvu doma remizirala z osovraženim Juventusom, gledalci pa na štadionu Artemio Franchi niso videli zadetkov. Slovenski reprezentant, edini, ki je v tem letu odigral vse tekme pod vodstvom Srečka Katanca, je v igro vstopil v 85. minuti in zamenjal kolumbijskega znanca Juana Cuadrada. Vijolice so na devetem mestu, za vodilnim Juventusom še vedno zaostajajo ogromnih 15 točk.

Dejan Lazarević: Chievo, ki se poteguje za obstanek, je v ponedeljkovemu derbiju začelja 14. kroga v gosteh odpravil Cagliari. Oba zadetka je dosegel že v uvodnih devetih minutah in se prebil na 16. mesto, Domžalčan pa je dvoboj ponovno spremljal s klopi za rezervne igralce.

Nejc Pečnik: Crvena zvezda je v nedeljo gostovala pri moštvu Mladost Lučani (1:1) in presenetljivo osvojila le točko. Edini zadetek za goste je v 16. minuti dosegel prav Korošec, nato pa so rdeče-beli v predzadnji minuti rednega dela doživeli šok, saj so gostitelji izenačili. Za Partizanom zdaj zaostajajo štiri točke. Pečnik je v tej sezoni dosegel dva zadetka.

Rajko Rotman: Istanbul Basaksehir je v nedeljo v gosteh z 1:0 ugnal Eskisehirspor. To je bila že njegova tretja zmaga na zadnjih štirih tekmah, s katero se je povzpel na šesto mesto. Slovenski reprezentant je odigral vso tekmo, vodilni Bešiktaš pa mu po dvanajstih krogih beži osem točk.

Dalibor Stevanović: Moskovski Torpedo se je v ponedeljek v ruskem prvenstvu razšel z Ufo 2:2. Slovenski reprezentant ni kandidiral za srečanje.

Robert Berić*: Dunajski Rapid je na gostovanju pri WAC osvojil točko (1:1). Krčan je odigral 86 minut, pri gostiteljih pa je v udarni enajsterici zaigral Tadej Trdina ter igro zapustil v izdihljajih sodnikovega podaljška. Zeleno-beli ostajajo na petem mestu.

Roman Bezjak**: Ludogorec je v petek z lahkoto nadigral Beroe (4:0), Korošec pa še okreva po lažjem operativnem posegu, tako da ni kandidiral za tekmo. Ludogorec za vodilnim CSKA zaostaja tri točke.

Džengis Čavušević*: St. Gallen je v nedeljo z 2:0 premagal Sion in se v švicarskem prvenstvu učvrstil na četrtem mestu. Ljubljančan je v igro vstopil v 61. minuti, ko je St. Gallen vodil z 1:0.

Zlatko Dedić**: FSV Frankfurt je v drugi nemški ligi v nedeljo izgubil v Berlinu. Union je bil boljši z 2:1, Primorec pa je odigral vso tekmo in ostal brez točk. FSV je padel na 13. mesto.

Zlatan Ljubijankić: Omiya Ardija je japonsko prvenstvo končala z zmago nad moštvom Cerezo Osaka (2:0), kar pa ni zadoščalo za obstanek. Ostala je na 16. mestu in prekratka za točko. Ljubljančan je odigral 88 minut. V tej sezoni je dosegel sedem zadetkov. Na Japonskem ga zelo cenijo, tako da bi lahko v kratkem prejel ponudbo katerega izmed prvoligašev ter ostal v najmočnejšem razredu.

Tim Matavž**: Augsburg je v izvrstni formi. Zmagal je še četrtič zapored, tokrat z zadetkom v zadnji minuti, ko je Alexander Esswein v gosteh razžalostil navijače Kölna. Bavarski klub je na visokem tretjem mestu, Primorec pa zaradi poškodbe gležnja počiva in letos ne bo več stopil na igrišče.

Milivoje Novaković: Shimizu S-Pulse se je od domačih gledalcev poslovil brez zadetkov (0:0), a je vseeno osvojil tako dragoceno točko, s katero je ostal v druščini najboljših. Remiziral je z moštvom Ventforet Kofu, ki se zanima za dr. Zdenka Verdenika. Novaković je odigral vso tekmo, sezono pa končal z dvanajstimi zadetki. Na lestvici najboljših strelcev japonskega prvenstva si deli šesto mesto, Shimizu pa je osvojil 15. mesto in se za točko izognil selitvi v drugo ligo.

Ne spreglejte