Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 3. 2011,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Slovenija Italija

Torek, 22. 3. 2011, 17.13

8 let

Gruzija šokirala Hrvaško, Italija osvojila Stožice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na sobotnih nogometnih kvalifikacijskih tekmah za preboj na EP je hladen tuš doživela Hrvaška, ki je izgubila z Gruzijo. V petek je Italija v Stožicah po zadetku Thiaga Motte premagala Slovenijo.

Slovenija je bila v igri za tri točke vse do 73. minute, ko je brazilski vezist Interja, Thiago Motta, v 73. minuti izkoristil prostor v slovenski obrambi in z diagonalnim strelom z levico premagal zelo razpoloženega Samirja Handanoviča. Zasedba Matjaža Keka bi lahko tudi zmagala, a je med drugim italijanski Gianluigi Buffon kar dvakrat zaustavil nevarna strela slovenskega kapetana Roberta Korena. Slednji bo s soigralci skušal drugi poraz v kvalifikacijah pozabiti že v torek, ko bo Slovenija gostovala pri Severni Irski v Belfastu, kjer zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov ne bo igral Boštjan Cesar.

Poleg srečanja v Stožicah je za preboj na EP v ''slovenski'' skupini Srbija po zaostanku na prazni Marakani premagala Severno Irsko in se po točkah izenačila s Slovenijo.

Sedmi dan kvalifikacij je bil tudi v znamenju sobotnih obračunov, ko je bilo na sporedu kar nekaj zanimivih dvobojev. Anglija je v Cardiffu odpravila Wales, v skupini B pa je Rusija remizirala pri Armeniji. Pravi podvig je v skupini F uspel Gruziji, ki je ob koncu srečanja Hrvaški zadala prvi poraz v teh kvalifikacijah, za izbrance Slavena Bilića pa je bil usoden Levan Kobiašvili. Hrvati so zaradi poraza izgubili tudi prvo mesto v svoji skupini, saj so se z zmago nad Malto v zadnjih sekundah srečanja na vrh povzpeli Grki. V skupini D je preobrat po zaostanku z 0:1 zrežirala Bosna in Hercegovina, ki je z rezultatom 2:1 premagala Romunijo, tri točke pa sta priigrala Vedad Ibišević in Edin Džeko.

V skupini A je Nemčija na krilih Miroslava Kloseja in Thomasa Müllerja visoko odpravila Kazahstan ter ima tako že osem točk prednosti pred drugouvrščeno Belgijo.

Ne spreglejte