Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 9. 2017,
19.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Natisni članek

Wayne Rooney Unai Emery PSG Dani Alves Neymar Edinson Cavani Alexis Sanchez Arsenal Köln Stuttgart Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 18. 9. 2017, 19.18

6 let, 7 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Grozljivka v Stuttgartu: po udarcu s kolenom pogoltnil svoj jezik #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Kaj se je prejšnji teden dogajalo na nogometnih zelenicah in ob njih po vsem svetu? Kdo in zakaj so se tokrat znašli v priljubljeni Sportalovi redni ponedeljkovi rubriki?

Sancheza zabava slaba forma Arsenala

Alexis Sanchez je vse bolj osovražen nogometaš pri Arsenalu. V zadnjih letih prvi zvezdnik topničarjev ni več srečen v Londonu in to pokaže skoraj na vsaki tekmi.

Nič drugače ni bilo niti na londonskem derbiju z Chelseajem, ki je končal brez zadetkov (0:0). Čilenec se je ob ponesrečenem strelu soigralca Alexandreja Lacazetteja od srca nasmejal in še dodatno razbesnel navijače Arsenala, ki ga vse bolj glasno podijo iz kluba. Poletnega prestopnega roka je konec, priložnost za prodajo bo spet januarja.

Wayna Rooneyja spoznali za krivega

Angleški zvezdnik Wayne Rooney, ki so ga v minuli reprezentančni akciji ujeli pijanega za volanom, je priznal krivdo, sodišče pa je odločilo, da bo napadalec Evertona dve leti brez vozniškega dovoljenja, ob tem pa bo moral opraviti še 100 ur brezplačnega družbenokoristnega dela. Kaznoval ga je tudi Everton, in sicer z odvzemom dveh tedenskih plač, kar nanese 300 tisoč funtov.

Najboljši strelec Manchester Uniteda in angleške reprezentance vseh časov se je za nespametno dejanje opravičil.

Enaintridesetletni Liverpoolčan se je po letu 2004 v letošnjem poletju iz Uniteda vrnil v Everton, kjer pa mu ne gre najbolje. Na prvih devetih tekmah je dosegel le dva zadetka.

Granata Balotellija

Mario Balotelli je v vse boljši formi. Nica pa je po katastrofanem začetku vse višje in višje. Italijanski napadalec je bil junak zmage nad Rennesom, ko po podaji soigralca Alessaneja Plee žogo dobesedno izstrelil v gol nasprotnikov. Vratar je bil povsem nemočen, Mario pa se je priklonil navijačem.

Ronaldo je prvi, ki je to naredil

Sodnikom v letošnji sezoni v ligi prvakov pomaga tudi videotehnologija, da se ne bi pojavljale napake, ki smo jih tako pogosto videvali v pretekli sezoni. Zanimiv pripetljaj se je zgodil na tekmi med Realom in Apoelom, ko je bil Cristiano Ronaldo prepričan, da je zadel v polno, čeprav je tehnologija kazala nasprotno. Žoga res ni v celoti prečkala črte, a Portugalec se za to ni zmenil in se je prepiral s sodnikom za golom ciprskega vratarja.

Kljub temu komičnemu položaju je Ronaldo na tej tekmi dvakrat zadel v polno in bil najbolj zaslužen za uspešen štart v ligi prvakov branilcev naslova. To sta bila že 106. in 107. zadetek zvezdnika Reala v ligi prvakov.

Ko zarohni po londonskih ulicah

Navijači Kölna so bili osrednja tema četrtkovega dogajanja v ligi Europa. Na gostovanje v London k Arsenalu se jih je odpravilo kar 20 tisoč in so na londonskih ulicah uprizorili nekaj, česar tamkajšnji prebivalci niso navajeni. Ko je zarohnelo iz grl gorečih navijačev nemške ekipe, se je okoli njih vse streslo. Poglejte si, o čem govorimo.

Snapchat zabava tudi Messija in njegovo ženo

Lionel Messi po slabšem vstopu v sezono – hud poraz Barcelone proti Realu v španskem superpokalu – zdaj stopnjuje svojo formo in le potrjuje, da bodo Katalonci v tej sezoni napadli na vseh frontah. Po tekmah najde čas tudi za zabavo in oddih. Tako sta se nekega popoldneva z ženo igrala na Snapchatu in svoje otročarije delila tudi s svojimi oboževalci.

 

Aburridos extrañando a los nenes 😂😂

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Grozljiva poškodba kapetana Stuttgarta

V 4. krogu nemške bundeslige smo na tekmi med Stuttgartom in Wolfsburgom videli grozljivo poškodbo, pri kateri se lahko nogometaš rdečih Christian Gentner lahko zahvali le hitremu odzivu zdravniške službe, da je še vedno med nami.

Gentner je po grozljivem trku z vratarjem Koenom Casteelsom – ta je nesrečneža s polno silo zadel v kolenom v obraz – obležal nepremičen, španski Mundo Deportivo pa celo poroča, da je nemški vezist pogoltnil svoj jezik. Zdravniki so po trku nemudoma posredovali in kapetanu Stuttgarta sprostili dihalno pot.

Gentnerja so hitro odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima več zlomov obraznih kosti – čeljusti, nosne kosti in tudi očesne kosti. Po operaciji ga čaka dolgo okrevanje, številni menijo, da je zanj sezona že končana.

 

Ko je lažje zadeti kot zgrešiti

Nogometaš Bayerna Kingley Coman je na tekmi proti Mainzu zgrešil nemogoče. Po lepi podaji Arjena Robbna je iz neposredne bližine zadel le vratnico in se prijel za glavo. Vseeno ta velika nespretnost ni bila usodna za Bavarce, ki so na koncu zmagali s 4:0.

Vroče pri PSG: Cavani proti Neymarju in Alvesu

PSG po rekordnem prestopu Neymarja ne pozna ničesar drugega kot zmage. Te niza drugo za drugo, tako je tudi na nedeljskem derbiju proti Lyonu, a posnetki s tekme kažejo, da vse ni rožnato in da se je v Parižanih že izoblikoval brazilski klan.

To je bilo tudi mogoče pričakovati, saj pri francoskih pokalnih prvakih Brazilcev kar mrgoli, a Urugvajec Edinson Cavani se ne da in se je na tekmi proti Lyonu zoperstavil naprej Neymarju, nato še Daniju Alvesu.

Cavani najprej ni hotel Neymarju prepustiti strela z bele točke, v nadaljevanju pa mu Alves ni pustil izvesti prostega strela in je žogo namestil za svojega prijatelja Neymarja. Vse skupaj se za zdaj ne pozna na rezultatih, a vse to petelinjenje znotraj moštva zagotovo ni voda na pariški mlin.

''Povedal sem jima, da se morata dogovoriti sama. Oba sta ne seznamu strelcev enajstmetrovk, zato se morata med tekmo dogovoriti, kdo ga bo izvedel. Če to ne bo šlo, bom odločil sam. Nočem, da vse skupaj ogrozi dobro vzdušje v ekipi,'' je vse skupaj komentiral trener PSG Unai Emery.

Dan kasneje je španski Sport poročal, da naj bi Brazilec vodilnim pri PSG že sporočil, da tako ne gre več naprej in da želi, da urugvajski napadalec oddide. Bolj miren je bil Cavani: ''Ne vem, zakaj se dela dramo. To se dogaja v nogometu. Dejstvo pa je, da ni nobenih težav.''

Nekdanji superzvezdnik zdaj član tolpe

Najbrž se še vsi dobro spominjate Adriana, zvezdnika Interja in brazilske reprezentance, ki je veljal za enega od največjih talentov svetovnega nogometa.

O njem o superlativih govori tudi Zlatan Ibrahimović, a njegov talent je ob njegovem nešportnem življenju hitro izpuhtel. Lani je bil še član Miamija United v MLS, a ni odigral nobene tekme, zdaj pa je nogomet dokončno obesil na klin in je po novem član ene izmed tolp v Riu, imenovane Red Command. Ta v zameno za denar skrbi za varnost v eni izmed favel.

 

Vamos que vamos

A post shared by Adriano imperador (@adrianoimperador) on

Ne spreglejte