Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
9. 12. 2019,
16.58

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

2

Natisni članek

Arthur Barcelona Samir Handanović Inter

Ponedeljek, 9. 12. 2019, 16.58

4 leta, 4 mesece

Pred gostovanjem v Milanu prah dviguje zvezdnik Barcelone Arthur

Govorica, ki zabava Španijo. Je zvezdnik Barcelone staknil spolno bolezen?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

2

Arthur | Kaj se dogaja z brazilskim zvezdnikom Barcelone Arthurjem (v sredini)? | Foto Reuters

Kaj se dogaja z brazilskim zvezdnikom Barcelone Arthurjem (v sredini)?

Foto: Reuters

Zvezdnik Barcelone Arthur je izpustil zadnjo prvenstveno tekmo, ne bo pa ga niti na torkovi tekmi lige prvakov proti milanskemu Interju. V klubu trdijo, da je Brazilec odsoten zaradi poškodbe dimelj, a zdaj so na dan prišla namigovanja, da je na stranskem tiru iz povsem drugačnih, precej bolj bizarnih razlogov. Staknil naj bi spolno bolezen.

Pri sobotni zmagi v španskem prvenstvu igralca Arthurja, ta je izpustil štiri od zadnjih šestih tekem Kataloncev, ni bilo zaradi težav z dimljami, kot so v uradnem sporočilu zapisali pri Barceloni. Toda zdaj nogometno Španijo (in z njo ves svet) zabava govorica, da je razlog za odsotnost 23-letnega vezista nekoliko drugačen. Odsoten naj bi bil, ker je staknil spolno prenosljivo bolezen gonorejo, zaradi katere naj bi bil z igrišč odsoten še nekaj tednov.

Glede na to, da o tem ne poroča nobeden izmed tistih bolj relevantnih španskih medijev, ki secirajo tamkajšnje nogometno dogajanje, pa tudi zaradi tega, ker jo je v javnost spravil novinar ne preveč znane radijske postaje La Sotana Andreu Ginola, je treba takšne govorice jemati z rezervo, a je namigovanje o tem v Španiji vseeno dvignilo veliko prahu. Predvsem pa razjezilo navijače Barcelone, ki z igrami Arthurja niso preveč zadovoljni, zdaj pa Brazilcu očitajo, da bolj kot na nogometno igrišče misli na zabavo zunaj nogometnih zelenic.

Kaj je gonoreja?

Gonoreja je močno razširjena prenosljiva bolezen, ki se večinoma prenaša s spolnim stikom. Razširjena je predvsem med mlajšo starostno skupino od 15 do 24 let in se kaže kot lokalno obolenje sluznice nekaj dni po okužbi. Čeprav je bolezen dobro ozdravljiva z antibiotiki, je lahko nevarna, če je ne odkrijemo in se že razširi po telesu. V tem primeru se lahko pojavi cela vrsta simptomov, ki se razlikujejo od bolnika do bolnika. Simptomi pri moških so: bel ali zelen, gost gnojen izcedek iz penisa, bolečina pri uriniranju in draženje okoli odprtine sečnine. Tveganje za prenos okužbe z ženske na moškega je od 20 do 50 odstotkov po enkratni izpostavitvi. Znaki se razvijejo od dva do 10 dni po okužbi. Najboljši način za preprečevanje okužbe je uporaba kondomov med spolnimi odnosi.

Odlična novica za Inter, igral ne bo niti Lionel Messi

Ta vezist, ki so ga pri Barceloni videli kot zamenjavo za legendarnega Andresa Iniesto, je na Camp Nou prišel julija lani, ko so Katalonci brazilskemu Gremiu zanj odšteli 31 milijonov evrov. Za španske prvake je od takrat odigral 56 tekem v vseh tekmovanjih in zabil dva gola, prispeval pa je še šest asistenc.

Dobitnik zlate žoge za leto 2019 Lionel Messi bo izpustil gostovanje v Milanu in počival za naslednje izzive, ki so pred njim. V soboto, 14. decembra, Barcelono čaka prvenstveno gostovanje pri Real Sociedadu, že štiri dni pozneje, v sredo 18. decembra, pa prvi el clasico sezone. | Foto: Getty Images Dobitnik zlate žoge za leto 2019 Lionel Messi bo izpustil gostovanje v Milanu in počival za naslednje izzive, ki so pred njim. V soboto, 14. decembra, Barcelono čaka prvenstveno gostovanje pri Real Sociedadu, že štiri dni pozneje, v sredo 18. decembra, pa prvi el clasico sezone. Foto: Getty Images

Arthur pa ni edini nogometaš Barcelone, ki ga v torek ne bomo videli v Milanu, kjer bodo Katalonci v zadnji tekmi skupinskega dela lige prvakov gostovali pri tamkajšnjem Interju. Barcelona si je namreč že pred zadnjo tekmo zagotovila prvo mesto v skupini F, tako da se je njen trener Ernesto Valverde odločil, da bo počival tudi prvi zvezdnik Lionel Messi.

Poleg novookronanega najboljšega nogometaša na svetu bosta počivala še Gerard Pique in Sergi Roberto, kar je zagotovo odlična novica za Samirja Handanovića in soigralce. Inter se namreč pred zadnjim krogom z Borussio Dortmund, ki bo medtem gostila praško Slavio, poteguje za drugo mesto in pot v osmino finala. Italijani in Nemci imajo pred zadnjo tekmo isto število točk. V primeru, da bo tako tudi po torkovem večeru, pa se bodo uspeha zaradi boljšega izkupička z medsebojnih tekem veselili Milančani.

Jan Oblak
Sportal Madridski sprehod za Oblaka, ki se je pridružil Iličiću in Kamplu
Ne spreglejte