Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
10.06

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

1

Natisni članek

Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018

Torek, 26. 6. 2018, 10.06

5 let, 9 mesecev

Ocvirki z družbenih omrežij na SP 2018 (12. dan)

Gospa Ronaldo na 1001 način in iranski junak večera

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

1

Sinočnji nogometni obračuni bi bili odličen nadomestek za napet hollywoodski film. Že tekma med Iranom in Portugalsko je postregla z obilico segmentov filmske uspešnice. Dramo v obliki zastreljane enajstmetrovke Cristiana Ronalda, ki si je na Twitterju prislužil zasmehovalni ključnik Penaldo, junaštvo s pretresljivo življenjsko zgodbo v obliki vratarja iranske reprezentance Alireza Beiranvanda, tragedijo po zaslugi Mehdija Taremija, ki mu ni uspelo izkoristiti odlične priložnosti za zmago Irana, in še bi lahko naštevali.

Cristiana Ronalda so po zaslugi zastreljane enajstmetrovke na tekmi z Iranom mnogi razglasili za Miss (gospa ali zgrešiti) Ronaldo. | Foto: Cristiana Ronalda so po zaslugi zastreljane enajstmetrovke na tekmi z Iranom mnogi razglasili za Miss (gospa ali zgrešiti) Ronaldo. Včeraj so bile na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji odigrane štiri tekme. Urugvaj je s 3:0 premagal Rusijo in suvereno osvojil prvo mesto v skupini A. Savdska Arabija je z 2:1 ugnala Egipt, ki je že izpadel s tekmovanja in potuje proti domovini.

Pravi triler pa se je dogajal v večernem terminu. Portugalska je po neuspešni enajstmetrovki Ronalda z 1:1 remizirala z Iranom, ki je imel globoko v sodnikovem podaljšku po zaslugi Mehdija Taremija izjemno priložnost za zmago, z remijem 2:2 pa se je končala tekma med Marokom in Španijo, ki jih v osmini finala čakajo domačini Rusi.

Mehdi Taremi
Sportal Kakšna drama v skupini B! Ronaldo milimetre oddaljen od izpada.
Lionel Messi
Sportal Argentina si grize nohte, Messi potrebuje pomoč Hrvatov

Uporabniki družbenih omrežij so si spet dali duška. Največ tvitov je padlo na račun Cristiana Ronalda in neuspešne enajsmetrovke, ki jo je ubranil iranski vratar Alireza Beiranvand. Njegovo osupljivo življenjsko zgodbo, po kateri bi lahko posneli film o vzponih in padcih, bomo danes predstavili v rubriki Zgodbe, ki jih piše SP.

#Penaldo

Neuspešno izvedena enajstmetrovka Cristiana Ronalda, ki je bila že 19. na tem prvenstvu, kar je rekord mundialov, si je na Twitterju prislužila poseben ključnik #Penaldo (kombinacija besed penalty - prosti strel in Ronaldo). Ta je bila sinoči ena od najbolj pogosto uporabljenih značk na družbenih omrežjih.

 

Ekstaza ob neuspešni enajstmetrovki

Kritiki Ronalda so ob njegovi napaki doživljali pravo ekstazo.

Zorni kot

Si je Ronaldo za včerajšnjo potezo zaslužil rdeči ali rumeni karton? Odvisno od perspektive ...

Iranski junak

Obilo pozornosti je bil sinoči deležen Alireza Beiranvand, vratar iranske reprezentance, ki je ubranil Ronaldov strel z bele točke. Žoge se je oklenil tako močno, kot bi si marsikdo želel, da se ga oklepa njegov življenjski sopotnik. Iranska hobotnica je zaradi trnove poti, ki ga je od nomadskega načina življenja, brezdomstva in dela v piceriji pripeljala do nogometnih zvezd, prerasel v vzornika mladim.

Neutolažljiv jok Iranca

In ko smo bili na eni strani priča neizmernemu veselju Portugalcev, ki so se uvrstili v osmino finala, smo bili na drugi deležni srce parajočih prizorov na strani iranske izbrane vrste. Mehdi Taremi, ki je v 95. minuti zgolj za nekaj centimetrov zgrešil portugalska vrata, je bil v svoji žalosti neutolažljiv. Zasmilil se je celo nasprotniku.

Vedno več je govora o tehnologiji VAR, pa ne v pozitivnem smislu

Letošnje svetovno prvenstvo je prvo, na katerem si sodniki lahko pomagajo z analizo videoposnetkov. Sodnik ga označi z znakom za zaslon, pokaže pa ga s prsti ob robu zelenice. Delivci pravice lahko VAR uporabijo v štirih primerih: po doseženem zadetku, ob odločitvah za najstrožjo kazen, ob rdečih kartonih ali če napačen nogometaš dobi rumeni ali rdeči karton. Sistem VAR, ki mu UEFA ni naklonjena, so sodniki že lani testirali na pokalu konfederacij in klubskem svetovnem prvenstvu ter na različnih ligah. Splošno mnenje je, da VAR preveč posega v dinamiko igre, smo pa po njegovi zaslugi letos deležni nadpovrečnega števila enajstmetrovk.

Nova šala na spletu: Neymar, če želiš, da te primerjajo z Messijem in Ronaldom …

... zastreljaj enajstmetrovko! Neymar bo imel v sredo na tekmi s Srbijo novo priložnost, da se vpiše v zgodovino, No, spletni troli mu svetujejo, naj zastrelja enajstmetrovko, pa se bo izenačil z Messijem in Ronaldom. Oba sta na tem mudialu že (z)grešila.

Tvit Lewandovskega buri duhove

Potem ko so se Poljaki že v nedeljo (Kolumbijci so jih ponižali s 3:0) brez dosežene točke neslavno poslovili z mundiala, so uporabniki Twitterja izbrskali tvit kapetana poljske reprezentance Roberta Lewandowskega, ki je decembra lani svojemu soigralcu pri Bayernu Jamesu Rodriguezu sporočil, da se spominja njegovih izjemnih zadetkov s prejšnjega mundiala in da upa, da se bo on spominjal njegovih iz Rusije. No, glede na to, da Lewandovski v Rusiji ni zadel niti enkrat, tvit izpade smešno, če ne kar vzvišeno.

 

In če se od aktualnega dogajanja usmerimo še proti obračunoma, ki čakata reprezentanci nekdanje Jugoslavije. Brazilija bo jutri igrala s Srbijo, Hrvaška pa se bo danes pomerila z Islandijo.

Upokojeni hrvaški smučar Ivica Kostelić, ki si je družino ustvaril z Islandko Erin, je na Facebooku objavil družinsko fotografijo, na kateri nosi hrvaški dres, žena pa dres islandske reprezentance. "Ne glede na rezultat tekme se ne bova ločila. Itak," je zapisal in se dotaknil nocojšnje tekme, ki največje presenečenje zadnjega evropskega prvenstva še lahko ohrani na tekmovanju.

Burno bo bržkone tudi na tekmi med Srbijo in Brazilijo. Eden od barov na severu Rio de Janeira si je izmislil posebno igro. Za vsak padec Neymarja na jutrišnji tekmi bo bar prisotnim častil rundo. Spletni navihanci bi verjetno rekli, da bo lastnike lokala od višine računa pošteno bolela glava.

Ne spreglejte