Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
11. 7. 2018,
11.02

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,55

1

Natisni članek

FIFA SP 2018 Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018

Sreda, 11. 7. 2018, 11.02

5 let, 9 mesecev

OCVIRKI Z DRUŽBENIH OMREŽIJ NA SP 2018 (27. DAN)

Devetnajstletnik jih je spet sprovociral #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,55

1

V torek je potekala prva polfinalna tekma med Francijo in Belgijo, ki so jo Francozi dobili z 1:0. Po tekmi se je s svojo gesto izkazal zvezdnik francoske reprezentance, saj je zmago posvetil mladim tajskim dečkom, ki so jih uspešno rešiti iz jame. Morda veste, koliko francoskih reprezentantov ima korenine v Afriki? To in še več v rubriki Ocvirki z družbenih omrežij.

Spremljajte rubriko ⇒ Ocvirki z družbenih omrežij 

Francoski zvezdnik posvetil zmago tajskim dečkom iz jame

V zadnjem tednu je ves svet spremljal dramatično reševanje mladih tajskih nogometašev, ki so zaradi deroče monsunske vode ostali ujeti štiri kilometre globoko v jami. K sreči se je zgodba srečno končala. Po tekmi med Francijo in Belgijo se je na njih spomnil Paul Pogba. Nogometaš Manchestra je namreč zmago Francije posvetil prav njim.

Mladi Mbappe je pravi mojster zavlačevanja

Mladi, šele 19-letni francoski nogometni zvezdnik Kylian Mbappe je dokazal, da je pri svojih letih namazan z vsemi mavžami. Že na tekmi proti Argentini je več kot očitno zaigral prekršek, na polfinalni tekmi proti Belgiji pa pokazal, kako se nasprotni ekipi krade čas. Pozneje je bil kaznovan z rumenim kartonom, sicer pa je znova pokazal svoje nogometne sposobnosti.

Junak tekme je bil Samuel Umtiti

Francoski junak na polfinalni tekmi je bil Samuel Umtiti. Ta je v 51. minuti tekme zadel edini zadetek. Umtiti, sicer nogometaš Barcelone, je tudi na svojevrsten način proslavil svoj gol.

Norišnica v Parizu

V Parizu pred Slavolokom zmage se je po zmagi francoske reprezentance nad Belgijo zbralo več tisoč ljudi, ki so slavili uspeh svoje reprezentance. Slavje je bilo tudi v drugih francoskih mestih.

Najbolj vročekrvni francoski navijači so morali iti na hladno

Ponekod je bilo tako pestro, da je morala posredovati celo policija. Tiste najbolj vročekrvne navijače so morali dati na hladno. Zaradi petard je moralo nekaj ljudi poiskati zdravniško pomoč. Nekje so morali posredovati celo gasilci, ki so pogasili nekaj manjših požarov.

In kako so proslavili francoski nogometaši?

Na svoj način so zmago proslavili tudi francoski navijači, ki so v primerjavi s Hrvati morda nekoliko bolj umirjeni. Vseeno je iz prenosnega zvočnika odmevala glasba, ob kateri so družno peli.

Kar 15 francoskih reprezentantov ima afriške korenine

Zanimiva ugotovitev je, da ima kar 15 francoskih nogometašev korenine drugje. Edini strelec torkove tekme Samuel Umtiti je bil rojen v Kamerunu. Straši Paula Pogbaja prihajajo iz Gvineje, oče Kyliana Mbappeja je iz Kameruna, mama pa iz Alžirije …

Žalostni, a tudi ponosni

Če je v Franciji vladala prava norišnica, pa je bilo v Belgiji precej razočaranih obrazov. Čeprav so njihovi nogometaši izgubili, so vseeno ponosni na svoje rdeče vrage.

Verjetno se ga ne bi nihče branil v ekipi

Pozabite na nogometne junake. Tukaj je pravi nogometni virtuoz, ki očitno obvlada izvajanje prostih strelov. Verjetno se nobena nogometna reprezentanca ne bi branila takšne desnice.

Ne spreglejte