Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2013,
19.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dejan Savičević Srbija Hrvaška kvalifikacije

Torek, 19. 3. 2013, 19.51

8 let

"Genij" Savičević razkril, zakaj je sredi Zagreba žalil Hrvata (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Legendarni črnogorski nogometaš Dejan Svičević, imenovan Genij, se je spomnil na legendarni posnetek pred tekmo Hrvaške in ZRJ leta 1999, ko se je sporekel z naključnim mimoidočim.

Zaradi prigode so se mu mnogi posmehovali, Savičević pa še dandanes trdi, da je ''nesrečnik'' dobil, kar je zaslužil. Do incidenta je prišlo pred hotelom Sheraton, kjer so jugoslovanski reprezentanti čakali na tekmo s Hrvaško, med tem pa je "Genij" dal izjavo za eno izmed televizij.

''Ni pomembno, kaj sem vse rekel Hrvatu sredi Zagreba, isto bi v podobni situaciji povedal komurkoli kjerkoli. Ne more vas nekdo žaliti iz ljubega miru. Na posnetku se niti ne sliši, kaj vse je govoril: zločinci, morilci, četniki … Če bi bil vsaj kakšen silak, pa je meril meter in šestdeset! Pustimo to, če je leta 1999 vse minilo brez incidenta, verjamem, da bo tudi tokrat,'' je pred novo kvalifikacijsko 'zgodovinsko' tekmo med Hrvaško in Srbijo povedal predsednik črnogorske nogometne zveze.

''Tedaj je bilo vzdušje sicer odvratno. Od letališča dalje je na vsakih 200 metrov stal policaj ali vojak s kalašnikovom, bili smo blindirani, od hotela pa se nisi mogel oddaljiti za več kot 50 metrov. Agenti in policija so bili v vsakem nadstropju. Človek se v takšnem položaju počuti brezvezno, verjetno bo tudi tokrat tako,'' je še zaključil Savičević, ki je bil kritičen tudi do obeh selektorjev.

''Iskreno, nisem mislil, da bosta Igor Štimac ali Siniša Mihajlović kdaj selektorja. ''Miha'' je bil kot igralec trdoglav, a velik delavec na terenu. Imel pa je svoje muhe na skoraj vsaki tekmi, med polčasom, na treningih … Prinašal je dosti nervoze, zato sem mislil, da se ne bo lotil trenerskega posla.''

Primerjal je tudi najboljše hrvaške igralce z legendami iz svojega časa. ''Mario Mandžukić in Luka Modrić sta zelo kakovostna, vendar morata še veliko narediti, da bi dosegla Davorja Šukerja ali Zvonimira Bobana. Za Modrića niti nisem bil prepričan, da bo postal velik igralec, no, pa me je te dni demantiral,'' še pravi Savičević, medtem ko misli, da je Srbija z izborom nekaterih reprezentantov napravila napako. Sicer pa bodo odgovori kmalu znani na vroči maksimirski zelenici.

Ne spreglejte