Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 10. 2023,
19.00

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Kylian Mbappe Kylian Mbappe PSG Luka Elsner Lens Le Havre francosko prvenstvo Ligue 1

Nedelja, 22. 10. 2023, 19.00

6 mesecev, 1 teden

Francosko prvenstvo, 9. krog

Zmaga, a preplah za PSG, Monaco drži prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
PSG Kylian Mbappe |  Kylian Mbappe je zadel z bele pike, v drugem polčasu je nerodno stopil, a nadaljeval z igranjem. | Foto Reuters

Kylian Mbappe je zadel z bele pike, v drugem polčasu je nerodno stopil, a nadaljeval z igranjem.

Foto: Reuters

V prvi francoski ligi sta prvo tekmo devetega kroga v petek odigrala klub slovenskega trenerja Luke Elsnerja Le Havre in razočaranje dosedanjega dela sezone Lens. Golov nismo videli, razšli so se z delitvijo točk (0:0). V soboto popoldne je zanesljivo zmagal branilec naslova PSG. Strasbourg je premagal s 3:0. Drugouvrščena Nica je bila boljša od Marseilla z 1:0, vodilni Monaco pa v nedeljo od Metza z 2:1.

PSG
Sportal PSG do zmage pri Rennesu, Elsner izgubil proti Gattusu

Za zmago PSG-ja s 3:0 proti Strasbourgu so zadeli Francoz Kylian Mbappe ter Španca Carlos Soler in Fabian Ruiz. To je peta zmaga Parižanov v sezoni (imajo še tri remije in poraz). Sredi drugega polčasa se je zgodil tudi manjši preplah, ko je nerodno stopil prvi zvezdnik ekipe in obležal v bolečinah. Po pomoči zdravniške službe je Mbappe vendarle nadaljeval z igranjem in ostal na zelenici vse do konca tekme.

Monaco je do zmage proti Metzu prišel, ko je po zaostanku z 0:1 pripravil preobrat po zaslugi Aleksandra Golovina, ki je zadel v 42. in 55. minuti. Ekipa iz Nice je Marseille ugnala po tem, ko je v 79. minuti kot edini na tekmi zadel Evann Guessand. Minuto pred tem so gosti na igrišču ostali brez izključenega Leonarda Balerdija, ki si je dva rumena kartona prislužil v zgolj treh minutah. 

Elsner s točko proti razočaranju sezone

Luka Elsner je imel po dveh porazih dva tedna, da je znova strnil vrste v Le Havru. | Foto: Guliverimage Luka Elsner je imel po dveh porazih dva tedna, da je znova strnil vrste v Le Havru. Foto: Guliverimage Nekdanji trener Domžal Luka Elsner je Le Havre spomladi z drugoligaškim naslovom popeljal v ligue 1. Istočasno je s končnim drugim mestom med prvoligaši navdušil Lens. Pet mesecev pozneje sta ekipi na lestvici ena za drugo, Le Havre pravzaprav točko pred Lensom. Elsnerjevi imajo z dvema zmagama, zdaj s tremi remiji in tremi porazi deset točk. Brez doseženega gola so izgubili prejšnji dve tekmi, proti Lillu in Marseillu. Lens ima poraz več. Letos v francoski ligi sicer ni dominantne ekipe, kot je bil PSG minula leta. Vodilni Monaco (pet zmag, dva remija), ki igra v nedeljo, ima le sedem točk prednosti pred Le Havrom.

Francosko prvenstvo, 9. krog:

Petek, 20. oktober:

Sobota, 21. oktober:

Nedelja, 22. oktober:

Lestvica:

Najboljši strelci:

– Mbappe (PSG)
5 – Adams (Montpellier), Al-Tamari (Montpellier), Mostafa Mohamed (Nantes), Ben Yedder (Monaco)
4 – Alioui (Le Havre), Teuma (Reims), Golovin (Monaco)

Youcef Atal
Sportal Suspendiran zaradi domnevne antisemitske objave
Ne spreglejte