Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2023,
22.42

Osveženo pred

6 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Luka Elsner Le Havre PSG Marseille francosko prvenstvo Ligue 1

Nedelja, 1. 10. 2023, 22.42

6 mesecev, 4 tedne

Francosko prvenstvo, 7. krog:

Gattuso debitiral s porazom, drugi poraz za Elsnerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Gennaro Gattuso | Gennaro Gattuso je začel pot pri Marseillu s porazom. | Foto Guliverimage

Gennaro Gattuso je začel pot pri Marseillu s porazom.

Foto: Guliverimage

Branilci naslova iz Pariza so v sedmem krogu francoskega prvenstva gostovali pri zadnjeuvrščenem Clermontu. Trener Luis Enrique je poslal v ogenj francosko zvezdniško napadalno trojico Mbappe-Muani-Dembele, a je ostalo pri začetnih 0:0. Vratar gostiteljev Mory Diaw je zbral kar deset obramb, Parižani so se obrisali pod nosom za načrtovano zmago, s katero bi prevzeli prvo mesto. Na vrh lestvice je po zmagi nad Marseillom skočil Monaco (3:2). Na trenerskem stolčku gostov je tako Gennaro Gattuso debitiral s porazom. Rennes je v nedeljo zvečer po petih zaporednih remijih prišel do druge zmage in ostal neporažen, s 3:1 je premagal Nantes.

PSG Marseille
Sportal Znanci Olimpije ostali praznih rok

Slovenski trener Luka Elsner je s svojim Le Havrom po štirih tekmah brez poraza zdaj doživel drugega v sezoni. Z 2:0 so jih premagali nogometaši Lilla, ki se v konferenčni ligi merijo z Olimpijo. Le Havre z devetimi točkami vseeno ostaja v zgodnji polovici prvenstvene lestvice.

Novo razočaranje za PSG

Čeprav so bili francoski prvaki PSG nevarnejši, je mreža Clermonta ostala nedotaknjena. Senegalski vratar Mory Diaw je zbral kar deset obramb in paral živce zvezdnikom PSG. Francoski trojici v napadu Mbappe-Muani-Dembele se je od 64. minute pridružil še Portugalec Goncalo Ramos, a tudi on ni mogel premagati razigranega afriškega čuvaja mreže. Ostalo je pri 0:0, PSG je zapravil priložnost, da bi skočil na prvo mesto.

Izbranci Luisa Enriqueja so v soboto zapravili priložnost za skok na prvo mesto. | Foto: Reuters Izbranci Luisa Enriqueja so v soboto zapravili priložnost za skok na prvo mesto. Foto: Reuters

Novi trener Marseilla je postal nekdanji italijanski reprezentant Gennaro Gattuso, ki je pred tem vodil Valencio, Napoli, AC Milan, Piso, OFI Crete in Palermo. Dolgoletni član AC Milana (več kot 300 tekem v 13 sezonah) je na trenersko pot krenil pred desetletjem. V francoskem prvenstvu je debitiral kot trener s porazom na gostovanju pri Monacu (2:3). Pri gostiteljih je bil junak 21-letni Francoz  Maghnes Akliouche. Mladi zvezni igralec, ki je ta mesec gostoval v Kopru in z mlado francosko reprezentanco nadigral slovenske vrstnike (4:0), je dosegel dva zadetka.

Francosko prvenstvo, 7. krog:

Petek, 29. september:

Sobota, 30. september:

Nedelja, 1. oktober:

Lestvica:

Najboljši strelci:

– Mbappe (PSG),
5 – Mostafa Mohamed (Nantes), Adams (Montpellier)
4 – Alioui (Le Havre), Ben Yedder (Monaco)

Gennaro Gattuso
Sportal Gennaro Gattuso novi trener Marseilla
Ne spreglejte