Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 4. 2018,
23.25

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Jan Repas Caen PSG francoski pokal

Torek, 17. 4. 2018, 23.25

6 let

Francoski pokal, polfinale

Noro, tretjeligaš iz mesteca s 15 tisoč prebivalci v velikem finalu!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Les Herbiers | Foto Reuters

Foto: Reuters

V uvodnem polfinalnem dvoboju francoskega pokalnega tekmovanja sta se pomerila tretjeligaša Les Herbiers in Chambly, ki sta s prebojem med najboljše štiri poskrbela za ogromno presenečenje. Boljši je bil Les Herbiers in s tem dosegel največji dosežek v klubski zgodovini. V drugem polfinalu bo Caen, pri katerem nastopa tudi občasni slovenski reprezentant Jan Repas, poskušal pokvariti načrte favoritu PSG. Parižani želijo v tej sezoni osvojiti trojno krono.

Ne zgodi se pogosto, da se v polfinale pokalnega tekmovanja v Franciji prebijeta dva kluba iz tretje lige. V sezoni 2017/18 se jima je posrečilo. Spektakel je bil zagotovljen, kluba pa sta zaradi ogromnega zanimanja dvoboj odigrala na štadionu Beaujoire, kjer domuje Nantes. Tako si je tretjeligaško poslastico, na katero bi bil ponosen marsikateri prvokategornik, ogledalo v živo kar 30 tisoč gledalcev.

Nogometaši Les Herbiers proslavljajo največji uspeh v zgodovini kluba. | Foto: Reuters Nogometaši Les Herbiers proslavljajo največji uspeh v zgodovini kluba. Foto: Reuters

Les Herbiers je na poti do polfinala izločil tudi drugoligaša Auxerre in Lens, Chambly pa je bil v četrtfinalu usoden za prvoligaša iz Strasbourga. Tokrat je bil Les Herbiers boljši z 2:0 in si zagotovil zgodovinsko nagrado, nastop v velikem finalu, kjer si lahko celo zagotovi nastop v evropski ligi!

Les Herbiers, ki prihaja iz mesteca z okrog 15 tisoč prebivalci, se bo v finalu, ta bo v skladu s tradicijo potekal na največjem francoskem nogometnem objektu Stade de France, pomeril z boljšim iz sredinega prvoligaškega dvoboja med Caenom in PSG. Parižani so si v nedeljo po izjemni zmagi nad Monacom s 7:1 zagotovili nov naslov državnega prvaka. Ker so v tej sezoni osvojili že ligaški francoski pokal, lahko sezono končajo s trojno francosko krono. Jim bo načrte prekrižal klub, kjer nastopa občasni slovenski reprezentant Jan Repas

Francoski pokal, polfinale: 

Ne spreglejte