Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2013,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Juventus Napoli Inter Fiorentina Samir Handanović Josip Iličić Lazio Roma

Petek, 16. 8. 2013, 12.25

8 let

Fiorentina brez zmage in brez Iličića, Birsa junak Milana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 6. krogu italijanskega prvenstva je Valter Birsa s prvencem v dresu Milana poskrbel za zmago nad Sampdorio. Fiorentina, pri kateri je Josip Iličić ni igral, je remizirala s Parmo.

Še četrtič zapored je Valter Birsa, ki kljubuje vsem napovedim, igral v začetni enajsterici Milana in v prvi minuti drugega polčasa zabil prvi gol v dresu sedemkratnega evropskega prvaka, ki je, kot se je izkazalo ob koncu, domačim nogometašem prinesel zmago. Izkušeni slovenski vezist je bil že v prvem polčasu zelo aktiven in z nevarnimi podajami sejal nevarnost v gostujočo obrambo, potem pa na začetku drugega dela igre z roba kazenskega prostora z natančno odmerjenim strelom poskrbel za gol. Kot je že v navadi, je z igrišča odšel sredi drugega polčasa. Na igrišču je bil do 66. minute, ko so ga gledalci na San Siro na klop pospremili z bučnim aplavzom.

V nedeljo so na sceno stopili še drugi slovenski legionarji, ki si kruh služijo na Apeninskem polotoku. Inter Samirja Handanovića je remiziral pri Cagliariju (1:1) in štirimi zmagami in dvema remijema ostaja neporažen, Chievo Boštjana Cesarja in Dejana Lazarevića je izgubil z 0:2 izgubil pri Catanii. Slovenski branilec je igral celotno srečanje, medtem ko je Lazarević v igro vstopil v 53. minuti. V šestem krogu se je svoje druge točke v tej sezoni serie A s Sassuolom veselil Jasmin Kurtić (igral do 75. minute), ki je uspel izenačiti, potem ko je rimski Lazio že vodil z 2:0.

Rene Krhin je v nedeljo z Bologno visoko izgubil v Rimu. Bilo je kar 5:0 v prid Rome, ki je zmagala še šestič zapored in zdaj sama kraljuje na vrhu serie A. Slovenski reprezentant je začel na klopi za razerviste, v igro pa je vstopil v 64. minuti, ko je njegova ekipa že zaostajala z 0:4.

Josip Iličić pri ponedeljkovem remiju Fiorentine s Parmo z 2:2 ni sodeloval. Tekmo si je ogledal s klopi za rezervne nogometaše in ni prišel na igrišče.

Ne spreglejte