Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 9. 2023,
7.39

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

selitev FIFA

Sreda, 27. 9. 2023, 7.39

7 mesecev, 1 teden

Fifa več kot 100 delovnih mest seli iz Züricha v Miami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
FIFA HISENSE | Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo več kot 100 delovnih mest osebja, vključno s pravnim oddelkom, preselila iz Züricha v Miami. Razlog? Želja po decentralizaciji. | Foto Hisense

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo več kot 100 delovnih mest osebja, vključno s pravnim oddelkom, preselila iz Züricha v Miami. Razlog? Želja po decentralizaciji.

Foto: Hisense

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo več kot 100 delovnih mest osebja, vključno s pravnim oddelkom, preselila iz Züricha v Miami, poroča francoska tiskovna agencija AFP. S tem bo krovna mednarodna zveza skušala okrepiti svoja prizadevanja za decentralizacijo.

Vodstveni organ svetovnega nogometa je že preselil del svojega oddelka velikih članskih združenj v Pariz in pred kratkim odprl pisarne v Miamiju za pomoč pri organizaciji svetovnega prvenstva 2026, ki bo potekalo v ZDA, Kanadi in Mehiki.

Ti uradi bodo zdaj s stalnim prihodom osebja, ki dela v štirih različnih oddelkih, prevzeli večjo vlogo. Na Florido se bodo preselili tudi pravni oddelki skupaj s pravosodnimi organi organizacije.

Miami je za Fifo v luči naslednjega mundiala veljal za strateško lokacijo glede na bližino 41 združenj članic v regiji Concacafa, ki pokriva Severno in Srednjo Ameriko ter Karibe, in enostavne povezave z Južno Ameriko.

Poleg svetovnega prvenstva bodo ZDA leta 2025 gostile tudi razširjeno klubsko svetovno prvenstvo.

Osebje Fife je novico o selitvi prejelo v torek preko elektronskega poročila, še navaja AFP.

Tiskovni predstavnik Fife je potrdil, da se osebje seli v Miami.

"Fifa je globalna upravna organizacija in nekateri oddelki so bili obveščeni o načrtovani selitvi v novo stalno pisarno v Miamiju. To je v skladu z globalno vizijo organizacije, ki ima 211 združenj članic. Imamo novi pisarni v Miamiju in Singapurju poleg naše pisarne v Parizu in uradov za regionalni razvoj po vsem svetu, sedež pa ostaja v Zürichu," je tiskovni predstavnik povedal za AFP.

Ne spreglejte