Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 10. 2021,
16.30

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

1

Natisni članek

preiskava FIFA izgredi navijači Tirana London

Četrtek, 14. 10. 2021, 16.30

2 leti, 6 mesecev

ničelna toleranca do nasilja ter vsake vrste diskriminacije

Fifa odprla preiskavo po navijaških izgredih v Tirani in Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

1

Madžari - navijaški izgredi na Wembleyju | Madžarski navijači so razgrajali na Wembleyju. | Foto Guliverimage

Madžarski navijači so razgrajali na Wembleyju.

Foto: Guliverimage

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je odprla disciplinsko preiskavo v zvezi z navijaškimi izgredi na dveh torkovih tekmah kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju v skupini I, poročajo tuje tiskovne agencije, med njimi tudi katarska QNA.

Slovenija : Rusija, slovenska nogometna reprezentanca, Jan Oblak
Sportal Nemci in Danci že v Katarju, izgredi v Londonu in Tirani, Ronaldo se ne ustavlja

Madžarski navijači so se na tekmi skupine I med Anglijo in Madžarsko spopadli s policijo na stadionu Wembley. Neredi so se začeli, ko je policija zaradi rasističnih opazk, namenjenih redarju, poskušala aretirati enega izmed 1000 madžarskih navijačev. Madžarski privrženci so tudi žvižgali, ko so angleški igralci pred začetkom pokleknili in dvignili transparent, ki je opozarjal na rasizem.

London:

Na drugi tekmi v skupini I med Albanijo in Poljsko pa je prišlo do neredov po golu, ki ga je v 77. minuti dosegel Karol Swiderski. Domači privrženci so po tem golu začeli metati predmete na igrišče, tako da je francoski sodnik Clement Turpin za več kot 15 minut prekinil tekmo.

"Po pregledu posnetkov in analizi dogodkov je Fifa odprla disciplinska postopka zaradi incidentov v Londonu in Tirani," je Fifa zapisala v izjavi za javnost. "Še enkrat Fifa najbolj ostro obsoja tovrstne incidente in poudarja ničelno toleranco do nasilja ter vsake vrste diskriminacije."

Tirana:

Julija je Fifa kaznovala Madžarsko nogometno zvezo z dvema tekmama igranja pred praznimi tribunami zaradi neprimernega obnašanja navijačev na tekmah evropskega prvenstva v Budimpešti in Münchnu. Madžarski navijači so takrat žalili temnopolta igralca Raheemu Sterlinga in Juda Bellinghama, angleške igralce pa obmetavali z različnimi stvarmi. 

Več madžarskih navijačev ne bo smelo na športne dogodke

Madžarska nogometna zveza je sporočila, da je po incidentih pred gostujočo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo z Anglijo več kršiteljem javnega reda in miru v skladu z madžarskim zakonom izdala dveletno prepoved obiska športnih dogodkov. 

"Več kršiteljem, ki so jih na kraju dogodka identificirali varnostniki, smo v skladu z določbami madžarskega zakona o športu za dve leti prepovedali obiskovati športne dogodke," je za AFP povedal tiskovni predstavnik zveze Jeno Sipos, ki ni želel navesti števila kaznovanih, saj preiskave še potekajo.

Preberite še:

Xherdan Shaqiri
Sportal Shaqirija izkoristili za politično provokacijo #video

 

Ne spreglejte