Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
9. 7. 2014,
10.58

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Fernandinho Mats Hummels svetovno prvenstvo

Sreda, 9. 7. 2014, 10.58

3 leta, 6 mesecev

Fernandinho: Naše sanje so se končale na zelo krut način

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poraz proti Nemčiji v polfinalu 20. domačega svetovnega prvenstva s kar 1:7 je nekaj, kar si bo brazilski narod zapomnil za vedno.

Brazilci so dolgo poskušali pozabiti na šok po letu 1950, ko jih je na njihovem prvenstvu premagal Urugvaj, zdaj pa se je nočna mora ponovila. Res je, da je šlo takrat za finale, a poraz proti Nemčiji ne boli prav nič manj.

"Nikoli si nismo mislili, da je možno, da se nam zgodi kaj takega. To je tekma, ki si jo bomo, žal, zapomnili za vedno," ni mogel skrivati razočaranja niti Fernandinho. "Lahko si mislite, kakšno je bilo vzdušje po takem debaklu. Naše sanje so se končale na zelo krut način," dodaja zvezdnik Manchester Cityja.

Čeprav bi se domačini po taki tekmi za teden ali dva najraje pogreznili v zemljo, pa jih v soboto čaka še tekma za tretje mesto proti poražencu današnjega obračuna med Argentino in Nizozemsko. "V teh težkih trenutkih potrebujejo zasebnost, si dopovedati, da se tudi take stvari dogajajo v nogometu. Vem, da bo težko, a treba bo dvigniti glave in živeti s tem. Smo profesionalci, v soboto bomo naredili vse, da osvojimo tretje mesto," je poskušal nekaj pozitivnih misli izustiti Fernandinho.

"Vsi smo žalostni. Mi, navijači, naše družine."

Brez besed po tako velikem porazu je ostal tudi veteran Maicon. "To je z naskokom najbolj žalosten dan v moji karieri, a moramo iti naprej. Dobiti sedem golov pred domačimi gledalci, to je …," je s cmokom v grlu govoril tudi branilec Rome, ki se je nato le zbral in nadaljeval. "Vsi smo žalostni. Mi, navijači, naše družine, a v soboto je nov dan. Prvenstvo bomo poskušali končati v naši najboljši izvedbi. Ne dvomim, da bomo v tekmi za tretje mesto povsem druga ekipa."

Brazilci Nemcem vzeli razlog za veselje

Čeprav so se Nemci v finale uvrstili v velikem slogu, kjer bodo v nedeljo lovili svoj četrti naslov svetovnih prvakov, pa je bilo po besedah Matsa Hummelsa v slačilnici presenetljivo mirno, z mislimi so že pri finalu. "Polfinale smo že pozabili, zmaga je bila lepa, a na tem SP nas čaka še ena pomembna tekma. Najpomembnejša. V slačilnici nismo delali nikakršnega kravala, kakršen je običajen ob uvrstitvi v finale tako velikega tekmovanja. Že med dvobojem z Brazilci smo vedeli, da smo v finalu, zato se na koncu niti nismo pretirano veselili."

"Za nami je izjemna predstava, Brazilce smo ponižali, a čaka nas še ena tekma. Tukaj smo samo z enim namenom, da osvojimo naslov. Smo na dobri poti," pa je dejal strelec dveh zadetkov Toni Kroos.

Kot že rečeno, Selecao v soboto čaka še mini finale tega SP, nasprotnik pa bo poraženec v drugem polfinalu med Nizozemsko in Argentino. Zmagovalce že čaka Nemčija.

Ne spreglejte