Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
1. 1. 2012,
14.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Manchester United Chelsea Alex Ferguson

Nedelja, 1. 1. 2012, 14.49

8 let

Ferguson tarna, Jones pa: "Poškodbe niso izgovor"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Manchester United in Chelsea sta v 19. krogu angleškega prvenstva nepričakovano izgubila. Številne poškodbe so za Alexa Fergusona prava nočna mora. Navijači modrih medtem že obupujejo.

Zadnji dan v letu 2011 so se v angleški premier ligi opekli nogometaši Chelseaja in Manchester Uniteda. Trener slednjih, sir Alex Ferguson, je poraz z 2:3 proti Blackburnu (pred tem krogom zadnjeuvrščeni ekipi) označil za katastrofo. Legendarni trener ima ob novem letu in svojem 70. rojstnem dnevu eno res veliko željo – nič več poškodb oziroma naj se poškodovani čim prej vrnejo.

"Težave imamo z vsemi štirimi branilci in tako nam je manjkala kreativnost in izkušnje Michaela Carricka v vezni vrsti," je po sobotnem porazu, ko je moral vezista Carricka postaviti v obrambo, razlagal Alex Ferguson. "Park Ji Sung in Rafael sta igrala v sredini vezne vrste, pa sploh nista igralca sredine." Spomnimo, da bo Manchester do konca sezone brez kapetana Nemanje Vidića, na klopi za poškodovane pa so trenutno še trije osrednji branilci (Chris Smalling, Rio Ferdinand in Jonny Evans). Ob četverici branilcev je Ferguson še brez Darrena Fletcherja, Toma Cleverleyja in Ashleyja Younga. Še ne stoodstoten se je po poškodbi tako moral vrniti Anderson. "Imamo toliko poškodovanih, da sem moral tvegati z Andersonom. Zadnjih 10 dni je dobro treniral, a zanj je bila to prva tekma po povratku. Ni mu bilo lahko, a nas ni pustil na cedilu."

Brez nastopa je v soboto ostal najboljši strelec Uniteda, Wayne Rooney. Ferguson je odločitev pojasnil, češ da je malce načet, v zakulisju pa se je govorilo, da naj bi šlo za disciplinski ukrep. Do srede, ko jih čaka težko gostovanje pri Newcastle Unitedu, bo Rooney nared, dodaja Ferguson.

Trener Alex Ferguson se je izgovarjal še na slabo zelenico na Old Traffordu, njegov branilec Phil Jones pa je odgovornost za nepričakovan poraz prevzel na igralce: "Poškodbe ne pomagajo, a niso izgovor. Nismo bili dovolj dobri, niti slučajno nismo bili dobri. Bili smo prepočasni. Smo zelo razočarani. Zdaj se moramo dvigniti in se vrniti na zmagovita pota."

Če ima Manchester United za vodilnim Manchester Cityjem minimalen zaostanek, pa Chelsea po domačem porazu z Aston Villo z 1:3 zaostaja več kot 10 točk. Navijači modrih so se v zadnjih letih razvadili z boljšimi rezultati in tako so sobotno tekmo v velikem številu zapustili predčasno. "Navijači imajo pravico, da pokažejo svoje razočaranje," je v odziv na protest navijačev povedal novi trener Chelseaja, Andre Villas-Boas. "Obžalujemo, da smo igrali tako slabo." Na zadnjih štirih tekmah so zbrali le tri točke in nazadovali na peto mesto.

Spomnimo, da so pred 19 meseci pod Carlom Ancelottijem osvojili premier league in pokal FA. Danes to ni več ista ekipa. Pravijo, da se Didierju Drogbaju (v soboto je zabil svoj 150. gol za Chelsea), Franku Lampardu in Johnu Terryju, ki so hrbtenica ekipe, poznajo leta (vsi so prek 30). Fernando Torres igra hladno/toplo. Oriol Romeu, Raul Meireles in Ramires veliko obetajo, a to pač še ni vezna vrsta, kot je bila tista z Lampardom, Michaelom Ballackom in Michaelom Essienom. Slednji naj bi se po dolgotrajnem okrevanju po poškodbi januarja le vrnil.

Ne spreglejte