Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
9. 2. 2014,
7.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Celje NK Gorica NK Koper NK Triglav NK Domžale NK Zavrč NK Krka

Nedelja, 9. 2. 2014, 7.15

8 let

Evrogol Pečnika v Kopru, Zavrč utišal Zagrebčane, Tolimir se vrača (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V teh dneh se večina slovenskih prvoligaških klubov mudi ob morju. Crvena zvezda je v obračunu jesenskih podprvakov napolnila koprsko mrežo, Zavrč se je znesel nad Sesvetami, Rudar pa nad Ankaranom.

V soboto so se na Bonifiki pomerili slovenski in srbski jesenski podprvaki. Okrog 1.500 gledalcev je prišlo na svoj račun, saj so videli šest zadetkov. Več so jih dali izbranci Slaviše Stojanovića, ki se pripravljajo na Primorskem in iz tekme v tekmo igrajo bolj prepričljivo. Crvena zvezda je s 4:2 premagala Koprčane, ki so zaigrali z začetno postavo Simčič, Šme, Halilović, Gregorič, Čovilo, Črnigoj, Guberac, Galešić, Ivetić, Arčon in Štromajer.

Dva zadetka za goste iz Beograda je dosegel slovenski reprezentant Nejc Pečnik. Po lepoti je izstopal prvi, ki ga je dosegel v 6. minuti, ko je v slogu italijanskega zvezdnika Alexa Del Piera premagal Vasjo Simčiča. V končnici prvega polčasa je zavrela kri med Korošcem ter kapetanom Kopra Ivico Gubercem, ki je dobil rdeči karton. V 67. minuti je za rdeče-bele debitiral Dejan Kelhar. V igro je vstopil že pri končnem rezultatu 4:2.

Zavrčani so nadigrali hrvaškega drugoligaša iz Zagreba. V Umagu je odjeknila petarda, prepričljiv odgovor na podcenjevalne opazke iz tabora tekmecev, ki so pred srečanjem razjezile Zavrčane. Znova so se izkazali številčni Hrvati, ki jih pri največji jesenski senzaciji Prve lige Telekom Slovenije ne manjka. V polno so zadeli trije. Trener Viktor Trenevski je od prve minute računal na postavo Fink, Murko, Božak, Sambolec, Lešnik, Golubar, Matjašič, Težak, Šafarić, Smrekar in Kokol, v nadaljevanju so igrali še Bešenić, Brlečić, Vaš, Fuček, A. Čeh, Kresinger ter Dugolin. Zavrč se je tako uvrstil v finale Istria Winter Cup 2014, kjer ga čaka hrvaški tretjeligaš iz Novigrada.

Goričani so v Umagu težje od pričakovanega premagali hrvaškega tretjeligaša s 3:2. Grobničan je klub iz kraja Čavle pri Reki. Izbranci Luigija Apollonija so njegov odpor strli šele na koncu. Dva zadetka za vrtnice je dosegel Urugvajec Gonzalo Mastriani, zmago pa štiri minute pred koncem zagotovil Italijan Daniele Bazzoffia. Za Novogoričane je prvič nastopil italijanski napadalec Filippo Boniperti, vnuk slavnega nogometaša Juventusa. Gorica je začela tekmo v postavi Cacchioli, Vanin, Celcer, Berardocco, Gigli, Modolo, Lapadula, Vetrih, Coda, Misuraca in Finocchio, v drugem polčasu so se predstavili Štrukelj, Širok, Checcucci, Jogan, Enow, Bazzoffia, Marshal Johnson, Bationo, Favalli, Boniperti, Mastriani, Džuzdanović, Amarachi in Rapaj. Gorica se bo vrnila domov v torek, dan pozneje v Športnem parku sledi tekma s Crveno zvezdo, ki pa bo zaprtega tipa.

Velenjčani so v soboto visoko odpravili primorskega drugoligaša, v pripravljalnem obdobju pa še naprej ostajajo neporaženi. Med tednom so remizirali pri avstrijskem prvoligašu Wolfsbergerju, zdaj so dobro formo prikazali še v Ankaranu. Z dvema zadetkoma je izstopal najboljši klubski strelec Mate Eterović, za še boljšo voljo pa je pri knapih poskrbela vrnitev Nikole Tolimirja. Nekdanji mladi reprezentant se po dveh sezonah v tujini (Romunija in Ciper) vrača v slovensko prestolnico lignita, kjer bo okrepil konkurenco v zvezni vrsti. Velenjčani so se po zmagi nad Ankaranom odpravili na šestdnevne priprave v Medulin.

Celjani so se v soboto na gostovanju pri kidriškem Aluminiju razšli z 1:1. Izbrance Miloša Rusa je na začetku drugega polčasa na igrišču z umetno travnato podlago v vodstvo popeljal Alen Ploj. Napadalec, ki ga je posodil Maribor, je del kariere prebil tudi v Kidričevem. Celje je začelo tekmo s postavo Mujčinović, Korošec, Vasov, Centrih, Vidmajer, Vrhovec, Kolman, Miškić, Zajc, Žurej in Jovanović, v drugem delu pa so bili dejavni Kotnik, Žagar-Knez, Bilali, Borenovič, Gobec, Jugović, Vrhovec, Ermenc, Miškić, Pungaršek, Bajde in strelec Ploj. Zaradi lažjih poškodb sta nastop izpustila Benjamin Verbič in Nicolas Rajsel.

Ne spreglejte