Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2013,
11.55

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Elsner Rok Hanžič NK Domžale

Sreda, 21. 8. 2013, 11.55

2 leti, 7 mesecev

Elsner: Pod mojim vodstvom se bo delalo zelo profesionalno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri Domžalah so se že na uvodu sezone odločili za zamenjavo trenerja. Namesto Stevana Mojsilovića so za trenerja imenovali dozdajšnjega pomočnika Luko Elsnerja.

Slabi rezultati in predvsem ozračje, ki naj bi se nabralo okrog kluba, so s klopi odnesli Stevana Mojsilovića. Srbski strateg je Domžalčane v vseh tekmovanjih vodil na 55 tekmah ter zbral 21 zmag in 14 remijev, osvojil pa je tretje mesto. Predvsem zaradi boljših rezultatov v gosteh. Vendar se je klub po uvodnih šestih krogih po le eni zmagi in treh remijih, k temu lahko prištejemo tudi dva poraza v kvalifikacijah za ligo Europa, odločil za zamenjavo.

Za novega trenerja so tako imenovali kar dozdajšnjega pomočnika in legendo kluba Luko Elsnerja. Ni skrivnost, da je nekdanji branilec tega kluba, za katerega je odigral 258 tekem in osvojil vseh dozdajšnjih pet klubskih lovorik, že večkrat na treningih deloval kot trener, zato je bil logična izbira vodstva kluba.

Diplomant fakultete za šport je otroštvo prebil v Franciji, kjer je bil štiri leta član Cagnesa, leta 2004 se je nato podal v Domžale in se razvil v enega najboljših branilcev v ligi ter bil dvakrat tudi prvak. Eno tekmo je odigral tudi za slovensko izbrano vrsto, in sicer leta 2008 proti Švedom. Dve leti pozneje se je preizkusil v Avstriji pri Kärntenu, kjer pa se ni zadržal dolgo, saj je klub izpadel iz avstrijske lige, nato pa se je podal v Bahrajn k Al Muharraqu. Kariero nogometnega igralca je sklenil leta 2012 pri Domžalah. Po vlogi pomočnika trenerja je dobil tudi priložnost, da se izkaže kot prvi trener.

"Zahvalil bi se klubu za podporo. Sem poln energije. Pod mojim vodstvom se bo delalo zelo profesionalno. Naš interes je, da klub tako v članski kot mladinski kategoriji napreduje," je sprva dejal novi trener Domžal in razkril, kaj bo storil na začetku svojega mandata. "Moja prioriteta je vrnitev organizacije v igro, ki smo jo izgubili v preteklih krogih. Želim stabilizirati ekipo, ki bi prejemala manj golov. Želim usmeriti igralce na pravo pot, kar je izključno trud na treningih in tekmah ter spoštovanje. O tem smo se že pogovarjali. Ne gre pa pričakovati naglih premikov, saj bi to bolj škodovalo, temveč bomo to počeli postopoma. Stvari se bomo lotevali počasi. Dobil sem skupino, ki je zelo vesela in nestrpno pričakuje drug pristop. Pripravljeni so poslušati in vlagati veliko energije," je dejal Luka.

Pomočnik trenerja bo Rok Hanžič, ki je nekoč bil soigralec Elsnerja, za telesno pripravo bo skrbel Jan Košir, Janez Strajnar ostaja trener vratarjev, Mile Stanković, ki je bil doslej pomočnik Mojsilovića, pa bo po imel vlogo povezovalca med članskim moštvom in mladinskim pogonom.

Ne spreglejte