Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 12. 2021,
17.00

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

3

Natisni članek

Arsenal Manchester City Pep Guardiola Premier League

Petek, 24. 12. 2021, 17.00

2 leti, 4 mesece

Pep Guardiola opozarja

"Edini igramo za praznike, edini nimamo petih menjav. Zakaj?"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

3

Pep Guardiola | Pep Guardiola opozarja, da so igralci v premier ligi preobremenjeni. | Foto Reuters

Pep Guardiola opozarja, da so igralci v premier ligi preobremenjeni.

Foto: Reuters

Pep Guardiola opozarja, da je urnik nogometnih tekem za nogometaše v angleški premier ligi prenaporen. Obenem v premier ligi niso obdržali petih menjav.

Harry Kane
Sportal Kane izenačil strelski rekord na Boxing Day, Man United zgolj do točke pri Newcastlu

Pet menjav, ki jih je nogomet uvedel v lanski sezoni, da bi klubom in nogometašem pomagal v času pandemije, je večina lig obdržala tudi v letošnji sezoni. So pa proti glasovali klubi angleške premier lige. Tako pri njih to sezono znova velja staro pravilo treh menjav na tekmo. Pa je pravzaprav urnik tekmovanja na Otoku najbolj neizprosen. Edini od večjih lig v Evropi že tradicionalno igrajo za božično-novoletne praznike. Tako bodo od 26. decembra (praznik boxing day v Veliki Britaniji in državah Commonwealtha) do drugega januarja odigrali kar tri prvenstvene kroge. Obenem jih je v zadnjih dveh tednih prizadela še epidemija. Nekaj tekem je prestavljenih, določeni trenerji imajo težave s sestavo kadra, igralci, ki se vračajo po pozitivnih testih, pa niso stoodstotno pripravljeni.

Guardiola se boji za dobrobit svojih nogometašev. | Foto: AP / Guliverimage Guardiola se boji za dobrobit svojih nogometašev. Foto: AP / Guliverimage Zato se je zdaj oglasil trener Manchestra Cityja, Pep Guardiola. "Tradicija, da se premierligaški nogomet igra na boxing day je zelo pomembna. To je značilnost naše lige. Zato je naša liga tako posebna. Družine se zberejo na boxing day in gredo skupaj na stadione. Razumem tudi, kako lepo bo za navijače Arsenala in Manchestra Cityja, ko bodo šli prvega januarja na stadion na tekmo. Težava pa je v koledarju. Skupaj z reprezentančnimi obveznostmi imajo nogometaši tekmovanja 365 dni v letu. To težavo je treba rešiti. Igralci imajo dva, tri tedne poletnih počitnic in to je vse." Preprosto ni dovolj časa za pravi počitek, poudarja Guardiola.

Arsenal in Manchester City igrata prvega januarja v času kosila. | Foto: AP / Guliverimage Arsenal in Manchester City igrata prvega januarja v času kosila. Foto: AP / Guliverimage

Guardiola je razkril, da se bodo trenerji sestali z vodstvom premier lige in lastniki televizijskih pravic, da bi vendarle našli rešitev za prenatrpan urnik tekmovanj. "Najbolj pomembno bi moralo biti zdravje nogometašev. Ko govorimo o dobrobiti nogometašev, je ta država edina, ki ne upošteva petih menjav, ampak samo tri. Zakaj? Svoje igralce želimo zaščititi s petimi menjavami. Pri toliko tekmah je to dobra stvar. Ampak premier liga in klubi so se odločili, da nočejo petih menjav." Guardiola je šel v kritiki nogometnega urnika še korak dlje: "Uefa, Fifa, premier liga in lastniki televizijskih pravic ... Zanje je posel pomembnejši od zdravja nogometašev."

f1 mehaniki
Sportal Šokantna izpoved: Običajen osemurni delovnik se ti zdi smešno kratek
Ne spreglejte