Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
5. 1. 2015,
13.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dejan Trajkovski NK Domžale Erik Janža NK Maribor NK Maribor Luka Elsner

Ponedeljek, 5. 1. 2015, 13.10

7 let, 12 mesecev

Domžale posnemale Maribor: pogodbo je podpisal Dejan Trajkovski

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal še niso začeli s pripravami na drugi del sezone, so pa iz trenutno vodilnega slovenskega prvoligaša sporočili, da so se dogovorili za sodelovanje z Dejanom Trajkovskim.

Dejan Trajkovski je sicer nogometaš Maribora, s prvaki ima pogodbo sklenjeno do konca sezone. Pri Domžalah so izkoristili možnost, ki dopušča dogovor z drugim klubom šest ali manj mesecev pred iztekom pogodbe z zdajšnjim.

Torej so Domžalčani ubrali natanko tisto možnost, po kateri so poprijeli Mariborčani, ko so se pred kratkim za sodelovanje dogovorili z Erikom Janžo, nogometašem Domžal, ki se je v tej sezoni z dobrimi igrami prebil do reprezentance.

Trajkovski je z Domžalčani podpisal triletno pogodbo. Kdaj bo debitiral pod taktirko Luke Elsnerja, je vprašanje. Morda šele v prihodnji sezoni, morda takoj. Za takšno možnost bosta morala kluba najprej uskladiti želje.

Podobno v obratni smeri velja za Janžo. Oba sta leva bočna branilca, zato je v interesu obeh klubov prav gotovo, da se prestopa realizirata že v januarskem prestopnem roku.

Trajkovski je sicer produkt nogometne šole Maribora, h kateremu je prišel, ko je bil star vsega deset let. V članski ekipi je debitiral v sezoni 2011/12, ko je bil star 19 let. To je bila tudi sezona, v kateri je največ igral. V tej je nastopil le enkrat.

V majici Maribora je v štirih sezonah v vseh tekmovanjih zbral 48 nastopov, tudi deset evropskih. Bil je tudi reden član mlade slovenske reprezentance.

Na preizkušnji bo kar pet tujcev

Domžalčani bodo s pripravami na drugi del sezone začeli v petek, ko bodo opravili testiranje. Iz vodilnega slovenskega prvoligaša so sporočili, da se bodo na začetku priprav pojavili tudi nekateri nogometaši, ki bodo na preizkušnji.

Takšnih bo kar pet, in sicer grški bočni branilec Georgios Kiriakopoulos ter napadalci Grk Georgios Tsoflios, Romun Andrei Blejdea, Francoz Yann Mvita Nkelu in reprezentant Antigve in Barbude John Jorrin.

Ne spreglejte