Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 9. 2015,
19.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Krško NK Domžale

Nedelja, 13. 9. 2015, 19.58

7 let, 12 mesecev

Domžalčani prekinili negativen niz pred domačimi gledalci (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal so v tekmi 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Krško z 2:0 (1:0).

Domžale so po treh porazih končno zabeležile prvo domačo zmago. Padlo je Krško, ki po dveh uvodnih zmagah hitro padlo na realna tla. Da se bodo Krčani težko izognili boju za obstanek, je pokazala tudi tekma v domžalskem športnem parku, v kateri so bili gostitelji veliko boljši tekmec, gostje so se v glavnem branili, v napadu pa niso kazali kakovosti, pri podajah so bili nenatančni, v okvir vrat niso sprožili niti enega strela, pripravili si niso niti ene priložnosti.

Domžalčani pa so izkoristili že prvo. Ta ni bila plod kakšne ekipne akcije, zanj so bile zaslužne individualne sposobnosti Slobodana Vuka, ki je na robu kazenskega prostora lepo sprejel žogo, preigral obrambnega igralca, nato pa z levico močno streljal, žoga se je od prečke odbila v mrežo.

Domači so v prvem delu imeli premoč, pri prebijanju tekmečeve obrambe pa niso navdušili, pripravili so si le še nekaj polpriložnosti. Benjamin Morel je z glavo preslabo streljal, nato pa je Matic Črnic iz ugodnega položaja slabo podal žogo v sredino, kjer je bil Antonio Mance prekratek, Črnic pa je v zadnjih trenutkih prvega dela poskusil še s strelom od daleč, toda vratar Marko Zalokar je žogo odbil v kot.

Začetek drugega dela je bil bolj živahen, Domžalčani so izvedli nekaj nevarnih akcij, v 63. minuti pa tudi povišali vodstvo. Dejan Trajkovski je podal z leve strani točno na glavo Vuka, Zalokar je bil blizu obrambe, a žoge ni mogel izbiti z golove črte v polje.

Zato pa se je gostujoči vratar izkazal nekaj minut pozneje, ko je ubranil nevarni poskus Trajkovskega, v 74. minuti pa je imel tudi nekaj sreče, ko je Črnic z močnim strelom zadel zunanji del mreže.

Domžale bodo v naslednjem krogu gostile Luko Koper, Krško pa bo gostoval v Celju.

Ne spreglejte