Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
10. 10. 2015,
13.00

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dejan Lazarević slovenska nogometna reprezentanca

Sobota, 10. 10. 2015, 13.00

8 let, 3 mesece

Dejan Lazarević: Škoda, a glave gor. Gremo naprej.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Seveda nismo zadovoljni, saj nismo zmagali, a tako pač je. Gremo naprej," je po remiju z Litvo povedal hitronogi slovenski reprezentant Dejan Lazarević.

Petindvajsetletni najhitrejši slovenski reprezentant je ljubljenec navijačev. Številni so si ga že nekaj časa želeli v začetni enajsterici, proti Litvi se jim je želja uresničila, a Domžalčan, ki je šele drugič na kvalifikacijskih tekmah dočakal priložnost od prve minute, se ni najbolj izkazal. V napadu je bil premalo konkreten, v obrambi premalo čvrst. Tudi on je eden izmed tistih, ki so razočarali in poskrbeli, da Slovenija ni dosegla tistega, po kar je prišla.

"Nismo zadovoljni, jasno, a žal tokrat ni šlo. Nasprotnik, ki je izgubil že vse možnosti za evropsko prvenstvo, se je zaprl. Mi smo napadli od prve minute, imeli kar nekaj priložnosti, čeprav je res, da nismo bili tako konkretni, kot smo bili morda na prejšnjih tekmah. Pridejo tudi takšne tekme," je po tekmi govoril Dejan Lazarević.

Pridejo tudi takšne tekme

"Pridejo tudi takšne tekme. Glave gor, gremo naprej. Trudimo se, da bi prišli na evropsko prvenstvo, in še vedno se bomo. Zdaj se moramo osredotočiti na naslednjo tekmo. S tem, kar se je zgodilo proti Litvi, se ne smemo obremenjevati. Včasih igraš slabo, a zmagaš. Včasih si dober, pa ti ne uspe. Mislim, da smo dobra ekipa, zato sem optimist. Gremo naprej," je še povedal član turškega prvoligaša Antalyaspora.

Tekme s San Marinom, čeprav ta ne bo odločala o ničemer, se veseli. "Ni res, da gre za nepomembno tekmo. Čeprav vemo, da smo si zagotovili dodatne kvalifikacije, za neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo pa nimamo možnosti, moramo zmagati. Predvsem zaradi samozavesti, ki jo pred dodatnimi kvalifikacijami nujno potrebujemo. Naredili bomo vse, da zadovoljimo in na naslednjo akcijo pridemo še bolj motivirani. No, saj smo vedno stoodstotni, a zmaga in dobra igra bi nam prinesli še nekaj več," je še dejal nogometaš, ki je vpisal 18. reprezentančni nastop.

O sodniku nima smisla govoriti

O sodniku Björnu Kuipersu, ki je po mnenju selektorja Srečka Katanca sodil katastrofalno, ni želel preveč govoriti. "Res je, da s sodniki v zadnjem času nimamo sreče, a s tem se ne smemo obremenjevati, saj je to izguba časa. Vemo, kaj hočemo. Lahko bi sicer sodil bolje, a zdaj je konec tekme in je, kar je. Nič, gremo naprej. V nove zmage," je dejal Lazarević.

Ne spreglejte