Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
31. 12. 2015,
17.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dejan Lazarević

Četrtek, 31. 12. 2015, 17.15

6 let, 7 mesecev

Dejan Lazarević: selitev v Turčijo je bila dobra odločitev

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dejan Lazarević bo leto 2015 pomnil po tem, da je po dolgih sedmih letih prvič zapustil Italijo, in tem, da je v njem dočakal prvi reprezentančni zadetek.

Leto je začel kot član italijanskega prvoligaša Chieva iz Verone, ki ga je leto in pol pred tem odkupil za milijon evrov in pol, a se je že konec januarja, po treh tekmah v dresu Verončanov, v katerih je prispeval podajo, preselil v tekmeca iz domače lige Sassuolo. Tja je bil posojen in upal, da bo dobil več priložnosti za igro, kot jo je v prejšnjem klubu.

To se žal ni zgodilo. Pri Sassuolu je igral le na desetih prvenstvenih tekmah in bil le štirikrat v začetni enajsterici, kar je prav gotovo manj od pričakovanj. Sassuolo je bil 12., hitronogemu Dejanu Lazareviću pa k temu dosežku ni uspelo prispevati prav veliko. Zadel ni niti enkrat, podal prav tako ne.

Po koncu sezone je po osmih letih, ki jih je prebil v Italiji, zapustil Apeninski polotok in se preselil v Turčijo. K tamkajšnjemu bogatemu prvoligašu Antalyasporu, pri katerem si kruh služi nekdanji zvezdnik Barcelone, milanskega Interja in še nekaterih evropskih klubov, eden izmed najboljših afriških nogometašev vseh časov Samuel Eto'o. Danes 34-letni kamerunski napadalec, ki se je tudi v Turčiji znašel dobro, ima pri novem klubu Domžalčana pomembno vlogo. Ne le da je najboljši strelec in kapetan, vmes je za krajši čas prevzel tudi trenersko palico.

V njegovi družbi se Lazarevič počuti dobro in je končno dočakal pravo priložnost za igro. V 13 prvenstvenih nastopih je zabil dva gola in prispeval tri podaje. Turke je navdušil s hitrostjo in preigravanji. Na koncu prvega dela sezone se je sicer poškodoval, a za zdaj se zdi, da ga bodo Turki po koncu sezone odkupili od Chieva, ki jim ga je posodil. Antalyaspor je trenutno sicer na 11. mestu prvenstvene razpredelnice, v pokalnem tekmovanju pa je še v igri za lovoriko.

Le dvakrat v začetni enajsterici, a je dočakal prvi gol

V reprezentanci je v letošnjem letu igral nekoliko več, kot je sicer, a še vedno ne dobi prave priložnosti. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 je nastopil na šestih tekmah, a bil le enkrat v prvi postavi. Pri remiju proti Litvi v Ljubljani z 1:1, ko se ni najbolj izkazal. Pri zmagi nad San Marinom s 6:0 na istem prizorišču pa je prišel do prvenca v reprezentančnem dresu.

Zaigral je tudi na prijateljski tekmi v Katarju. Pri porazu z 0:1 je bil v začetni enajsterici.

Pri 25 letih je pri 20 reprezentančnih nastopih in enem zadetku.

Ne spreglejte