Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
27. 6. 2016,
5.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

2

Natisni članek

Copa America Čile Argentina Lionel Messi Lionel Messi

Ponedeljek, 27. 6. 2016, 5.31

6 let, 6 mesecev

45. copa america, finale

Je to sploh mogoče? Leo Messi po drami spet potegnil krajšo.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

2

Nogometaši Čila so osvojili drugi naslov južnoameriških prvakov, potem ko so v finalu še drugo leto zapored po streljanju enajstmetrovk premagali Argentino Lionela Messija.

Argentina, ki na lovoriko na velikih tekmovanjih čaka že dolgih 23 let, leta 1993 je bila južnoameriška prvakinja, bo na tako želen naslov čakala še nekaj časa.

Potem ko je leta 2014 izgubila v finalu svetovnega prvenstva proti Nemčiji po podaljšku in lani ostala brez lovorike po drami v boju za južnoameriško krono, v finalu jo je po enajstmetrovkah odpravil prav Čile, se je zgodba ponovila tudi letos, ko je na južnoameriškem pokalu, ki je bil tokrat v ZDA v čast stoletnice tekmovanja, proti istemu nasprotniku spet izgubila po enajstmetrovkah.

Odločilno enajstmetrovko je za Čile zadel Francisco Silva. | Foto: Odločilno enajstmetrovko je za Čile zadel Francisco Silva.

Moral bi biti junak, a …

Lionel Messi, ki z Barcelono lovorike osvaja kot po tekočem traku, ne more in ne more osvojiti tako želene lovorike v dresu Argentine. Na letošnjem južnoameriškem pokalu je blestel, ga kronal s petimi goli in štirimi podajami, medtem s 55 zadetki postal najboljši strelec v zgodovini izbrane vrste, a tekmovanje spet zapušča povsem potolčen.

Prav 29-letni petkratni najboljši nogometaš leta na svetu je bil eden izmed tragičnih junakov tekme, čeprav bi bilo lahko drugače, saj je v prvem polčasu poskrbel za izključitev nasprotnikovega nogometaša Marcela Diaza. Ta je moral že po vsega 28 minutah igre z igrišča zaradi dveh rumenih kartonov, ki jih je dobil zaradi dveh prestrogo kaznovanih prekrškov nad njim.

Šov brazilskega sodnika v prvem polčasu

Sodnik Herber Lopes je bil v središču pozornosti. | Foto: Sodnik Herber Lopes je bil v središču pozornosti. Podelil jih je v prvem polčasu povsem izgubljeni sodnik Herber Lopes, ki se je osmešil tudi ob koncu prvega polčasa, ko je z neposrednim rdečim kartonom šokiral Argentinca Marcosa Roja za prekršek, pri katerem nogometaš Manchester Uniteda verjetno ni pričakoval niti rumenega kartona.

Brazilec je veliko napako naredil tudi po akciji Messija, ki je s preigravanjem med nogami osmešil nasprotnikovega branilca, ta ga je potem zrušil v kazenskem prostoru, a na začudenje vseh je bil zaradi domnevnega simuliranja kaznovan Argentinec.

Gonzalo Higuain spet zapravil veliko priložnost

V 120 minutah igre gledalci niso videli zadetkov, še najbližje je bil golu po veliki napaki Čilenca Garyja Medela argentinski napadalec Gonzalo Higuain, ki se je znašel povsem sam pred vrati vratarja Čila Claudia Brava, a podobno kot v finalih v letih 2014 in 2015 zapravil izjemno priložnost in v veliki meri poskrbel, da je Argentina spet v solzah.

Nogometaši Čila še drugo leto zapored proslavljajo naslov južnoameriških prvakov. | Foto: Nogometaši Čila še drugo leto zapored proslavljajo naslov južnoameriških prvakov.

Leo Messi z enajstih metrov visoko čez gol

Pri enajstmetrovkah je najprej začel streljati Čile, vratar Argentine Claudio Romero je ubranil strel Arturu Vidalu. Pri Argentini je k žogi prvi pristopil prav Messi, a žogo poslal visoko čez gol. V četrti seriji je pri Argentini zgrešil še Claudio Biglia in ko je v peti v polno meril Francisco Silva, je Čile lahko začel slaviti, medtem ko so Messi in druščina nemo strmeli v semafor in kar niso mogli verjeti, kaj so spet zapravili.

Bron je osvojila Kolumbija, ki je na tekmi za tretje mesto z golom Carlosa Bacce premagala domače ZDA.

Južnoameriški pokal, zaključni boji:

Finale:
Argentina : Čile 2:4* (0:0, 0:0, 0:0)
R.K.: Rojo 43./Argentina; Diaz 28./Čile

Tekma za 3. mesto:
Kolumbija : ZDA 1:0 (1:0)
Bacca 31.

*po enajstmetrovkah 

Ne spreglejte