Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 6. 2017,
16.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Jose Mourinho Juventus Chelsea Manchester United Nemanja Matić Alex Sandro

Ponedeljek, 26. 6. 2017, 16.10

6 let, 6 mesecev

Chelsea bo z denarjem Joseja Mourinha poskrbel za rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Nemanja Matić | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Angliji se v naslednjih dneh obetata dva odmevna nogometna prestopa. Izkušeni vezist Chelseaja Nemanja Matić naj bi bil tik pred prestopom v Manchester United, medtem ko naj bi bili Londončani blizu nakupa branilca Juventusa Alexa Sandra.

Jose Mourinho, ki je bil v prejšnji sezoni v angleški premier ligi z Manchester Unitedom šele šesti, a si je nastop v ligi prvakov zagotovil z zmago v ligi Europa, gradi moštvo za prihodnjo sezono.

Do zdaj je iz lizbonske Benfice za 35 milijonov evrov pripeljal 22-letnega švedskega branilca Victorja Lindelöfa, zdaj naj bi za še približno deset milijonov evrov več iz Chelseaja pripeljal izkušenega srbskega vezista Nemanjo Matića.

Zaplet zaradi smrti Mourinhovega očeta

Jose Mourinho v teh dneh žaluje. | Foto: Reuters Jose Mourinho v teh dneh žaluje. Foto: Reuters Za 28-letnika, ki je pred prihodom v London igral za Benfico, naj bi ponudil 45 milijonov evrov, kar je vsota, ki naj bi jo pri Chelseaju sprejeli. Prav tako naj bi se Matić že dogovoril za podpis pogodbe, po kateri naj bi zaslužil kar 175 tisoč evrov na teden. Prestop naj bi na Old Traffordu potrdili že ta teden, a morda se bo vse skupaj zavleklo za nekaj dni.

Mourinhu je namreč v nedeljo umrl oče, zato je v teh dneh na Portugalskem in se bo v Manchester vrnil po pogrebu. V vsakem primeru pa naj bi Matić nov nogometaš Manchester Uniteda postal do 9. julija, ko rdeči vrati odpotujejo na priprave v ZDA.

Matić je za Chelsea odigral 154 tekem v vseh tekmovanjih in dosegel sedem zadetkov. Z njim je bil dvakrat državni in dvakrat pokalni prvak.

Obeta se rekorden nakup branilca

Pri Chelseaju naj bi namesto njega želeli k sebi zvabiti Timeoueja Bakayoka iz Monaca, prav tako pa naj bi del denarja, ki ga bodo dobili za Srba, usmerili v nakup Alexa Sandra iz Juventusa.

Pri Juventusu bodo po sijajni sezoni težko obdržali Alexa Sandra. | Foto: Reuters Pri Juventusu bodo po sijajni sezoni težko obdržali Alexa Sandra. Foto: Reuters

Številni angleški mediji namreč poročajo, da je 26-letni bočni branilec Juventusa tik pred prihodom v Chelsea. Ta je v Torino zanj poslal ponudbo kar 69 milijonov evrov.

Če se bo prestop res zgodil, bo Sandro postal najdražji nakup v zgodovini Chelseaja. Za zdaj je rekorder španski napadalec Fernando Torres, ki je leta 2010 iz Liverpoola prišel za 58,5 milijona evrov.

Hkrati bo brazilski reprezentant, ki se najbolje znajde na levi strani obrambe, postal najdražji branilec v zgodovini nogometa. Za zdaj je rekorder Anglež John Stones, za katerega je Manchester City pred enim letom Evertonu odštel 55,6 milijona evrov.

Ne spreglejte