Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
27. 7. 2014,
10.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Chelsea Cesc Fabregas Diego Costa Jose Mourinho NK Olimpija NK Olimpija Stožice

Nedelja, 27. 7. 2014, 10.38

8 let

Cesc Fabregas in Diego Costa si bosta dobro zapomnila Ljubljano

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Ljubljano prihaja angleški velikan, ki je leta 2012 osvojil ligo prvakov. Vodi ga Jose Mourinho, ki bo na štadionu Stožice prvič na delu predstavil pomembni poletni okrepitvi.

Portugalski strateg Jose Mourinho je med tednom potrdil, da bosta v Ljubljani prvič v modrem dresu nastopila španska reprezentanta Cesc Fabregas (prej Barcelona) in Diego Costa (prej Atletico Madrid). Tako si bosta ljubljanski štadion zapomnila za vse večne čase.

V sredo, ko je Chelsea na prepolnem štadionu v Celovcu z 1:1 remiziral z WAC RZ Pelletsom (igral je tudi slovenski legionar Tadej Trdina), je prvič zaigral brazilski branilec Filipe Luis, ki je med poletjem dres španskega prvaka Atletica zamenjal z londonskim. V slačilnici Chelseaja se lahko druži tudi z nekdanjim napadalcem Atletica Diegom Costo, ki želi čimprej pozabiti na ponesrečen nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji, hkrati pa navijačem Chelseaja dokazati, zakaj je bil pri rdeče-belih eden najbolj cenjenih strelcev na svetu.

Do vrnitve Courtoisa bo branil Čech. Kaj pa potem?

Mourinho je pred prihodom v Ljubljano pojasnil, da bodo vsaj 45 minut igrali tudi Fernando Torres, Gary Cahill in Cesar Azpilicueta. Tudi zanje bo to prvi nastop po svetovnem prvenstvu v Braziliji, med vratnicama pa naj bi ponovno stal Petr Čech, ki je v sredo dokazal, da je poškodba rame že preteklost. Tako Portugalca na trenerskem stolčku modrih čakajo še sladke težave, koga v prihodnje izbrati za prvega vratarja, saj je Čechov sokandidat tudi belgijski vratarski velemojster Thibaut Courtois. Ta pa je podobno kot njegovi belgijski, brazilski in nemški klubski soigralci še deležen dodatnega počitka zaradi napornega udejstvovanja na SP 2014.

Izkušeni napadalec iz Slonokoščene obale Didier Drogba se letos v modrem dresu še ne bo predstavil tako kmalu. Navijači bodo na vrnitev klubske legende še malce počakali, bodo pa v Ljubljani prvič spremljali nastop Coste in Fabregasa. Dveh zvezdnikov, ki spadata med svetovno elito in komaj čakata, da Mourinha prepričata o svojih vrlinah.

Dvoboj v Stožicah se bo začel ob 17.15, dve uri pred tem pa se bodo predstavili veterani zeleno-belih, tako da se bo nogometno dogajanje v Ljubljani začelo že okrog 15. ure. Ker je bilo prodanih že 15 tisoč vstopnic, se obeta velik spektakel. Vabljeni!

Ne spreglejte