Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
7. 3. 2016,
16.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Real Madrid Roma Zinedine Zidane Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Ponedeljek, 7. 3. 2016, 16.24

8 let

Čeprav je videti zastrašujoče, se pri Realu z Romo ne obremenjujejo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dan pred povratno tekmo osmine finala lige prvakov proti Romi se pri Realu ne ubadajo preveč z Romo. Očitno so prepričani, da so z zmago z 2:0 v Rimu že opravili nalogo.

V soboto so s 7:1 odpihnili v tej sezoni vse prej kot slabo Celto, zdaj Madridčane čaka povratna tekma z Romo, ki so jo že pred dvema tednoma na njenem igrišču premagali z 2:0. Čeprav Rimljani v zadnjem času igrajo sijajno, v petek so v derbiju italijanskega prvenstva s 4:1 odpravili Fiorentino (pred tem so s 5:0 premagali Palermo in bili s 3:1 boljši od Empolija), v očeh Madridčanov očitno niso prevelika grožnja.

Bo Zinedine Zidane trener tudi v prihodnji sezoni?

Bolj kot s svojim naslednjim evropskim dvobojem se ubadajo s 114. rojstnim dnem, ki ga je Real praznoval v nedeljo, s štirimi goli Cristiana Ronalda, ki jih je Portugalec v vsega 25 minutah igre pospravil v mrežo Celte, in z usodo trenerja Zinedina Zidana.

Francoz je pred časom nasledil Rafaela Beniteza in mnogi so prepričani, da je le začasna rešitev, a po zadnjih informacijah naj bi obstajalo veliko možnosti, da bo v Madridu delal tudi v prihodnji sezoni. Vsaj tako pravijo viri blizu predsednika Florentina Pereza, čeprav je res, da se pri njem nikoli ne ve.

Razgalili so tudi Luko Modrića

Hkrati je za manjši pretres poskrbelo tudi novo razkritje Football Leaksa (spletna stran, na kateri v zadnjih mesecih dnevno objavljajo podrobnosti pogodb iz nogometnega sveta), ki je tokrat razgalilo Luko Modrića. Hrvatu, ki proti Romi zaradi lažje poškodbe verjetno ne bo igral, prav gotovo ni vseeno, da je ves svet izvedel, koliko zasluži.

V žep na leto pospravi kar 5.643.155 evrov. Zanimiva je tudi klavzula, ki je zapisana v njegovi pogodbi z Realom. Če bi samovoljno prekinil pogodbo z Madridčani, kar se seveda skoraj zagotovo ne bo zgodilo, bo moral odšteti kar pol milijarde evrov. Dvomimo, da se bo odločil za tak korak …

Rimljani verjamejo v čudež

Nekoliko več pozornosti torkovi tekmi na Santiagu Bernabeu posvečajo Rimljani. Če sklepamo po besedah njihovega nogometaša Diega Perottija, v Madrid ne prihajajo z belo zastavo. "Ne bom lagal, v Madrid prihajamo po zmago. Čaka nas zahtevna tekma, toliko bolj zato, ker smo izgubili že doma, a vseeno verjamemo v uspeh. Igramo zelo dobro, smo v odlični formi in zakaj ne bi pripravili velikega presenečenja?" se je vprašal Argentinec, ki je eden ključnih mož Rimljanov.

Dvomimo sicer, da jim bo uspelo. Real Madrid je zmagal na šestih od zadnjih sedmih tekem, ki jih je odigral v ligi prvakov. Na prav toliko tekmah tudi ni prejel gola. Medtem Roma v ligi prvakov na kar 11 od zadnjih 12 tekem, ki jih je v tem tekmovanju odigrala, ni zmagala in na petih od zadnjih šestih tekem prejela vsaj dva gola. Real je na zadnjih treh tekmah zabil vsaj dva gola. Statistika močno govori v prid domačinov, a previdnost ni odveč. V nogometu se nikoli ne ve … Dogajala so se tudi večja presenečenja.

Ne spreglejte