Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 11. 2023,
9.10

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

Natisni članek

Magomed Adiev Matjaž Kek Kazahstan slovenska nogometna reprezentanca

Sobota, 18. 11. 2023, 9.10

5 mesecev, 2 tedna

Kazahstan po tekmi s San Marinom

Če ti zabije San Marino ... Potem za Slovence ne bo težav.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79
Kazahstan reprezentanca | Kazahstranska reprezentanca ima šest zmag in tri poraze. | Foto Guliverimage

Kazahstranska reprezentanca ima šest zmag in tri poraze.

Foto: Guliverimage

Ponedeljkova tekma v Stožicah Slovenija – Kazahstan bo odločala o drugem potniku iz skupine H na EP 2024. Da je Kazahstan ranljiv, so pokazali nogometaši San Marina, ki so sicer izgubili, a dosegli gol, in to je za San Marino nekaj skoraj nepredstavljivega.

Slovenija : Danska slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenci zapravili prvo zaključno žogo, Danci do dragocene vozovnice

Kvalifikacije za Euro 2024 v skupini H še niso odločene. Ja, Danska ima po zmagi nad Slovenijo (2:1) že vozovnico za Nemčijo, a zdaj izbrancem Matjaža Keka za ovratnik diha Kazahstan, ki je v predzadnjem krogu s 3:1 premagal San Marino. Dva gola je dal 23-letni Islam Česnokov, napadalec kazahstanskega kluba Tobol. Tretji gol, že v sodnikovem dodatku tekme, pa so dosegli z bele točke. Pred ponedeljkovim neposrednim dvobojem v Stožicah tako nogometaši s skrajnega roba Evrope za Slovenijo zaostajajo samo še za točko. Slovenija lahko napreduje že z remijem, Kazahstan z zmago. 

Simone Franciosi | Foto: Guliverimage Simone Franciosi Foto: Guliverimage Očitno Kazahstan lahko dobi gol. Če so jim ga zabili nogometaši San Marina, točneje 22-letni Simone Franciosi, ki igra za italijanskega nižjeligaša Pietracuto. Reprezentanca z devetimi porazi in 29 prejetimi goli v teh kvalifikacijah je namreč dosegla gol. In to na svoji drugi zaporedni tekmi, kar je zanje nekaj nepredstavljivega. To sta tudi edina gola San Marina v teh kvalifikacijah. 

Kazahstan res ni bil videti najbolje. Posest žoge je imel 62 odstotkov igralnega časa, razmerje v strelih znotraj okvira gola je bilo 7:2. A selektor Magomed Adijev, nekdanji uspešni nogometaš, ni delal nobene panike: "Nič ni bilo narobe, povsem običajna tekma. Tekmec se je dobro pripravil na nas. Mogoče je bila samo malo živčna tekma." Ker se je tekma Kazahstana in San Marina igrala že v petek popoldne, torej pred tekmo med Dansko in Slovenijo, Kazahstanci po koncu še niso vedeli, ali bodo v ponedeljek sploh dobili priložnost za dvoboj s Slovenijo za drugo mesto. "Fantje gredo zdaj v svoje hotelske sobe. Razumljivo je, da bodo gledali tekmo, saj rezultat vpliva tudi na nas. Ja, gledal jo bom tudi jaz," je poudaril Adijev.

Selektor kazahstanske reprezentance Magomed Adijev. | Foto: Guliverimage Selektor kazahstanske reprezentance Magomed Adijev. Foto: Guliverimage

Slovenija je marca v Astani zmagala z 2:1, zadela sta David Brekalo, ki zdaj zaradi poškodbe manjka, in takrat sploh prvič za člansko reprezentanco Žan Vipotnik. Tudi za Kazahstan je svoj prvi reprezentančni gol dosegel njihov mladi up, 21-letni Maksim Samorodov, ki igra za domači klub Aktobe, tretjeuvrščeni klub kazahstanskega prvenstva.

Danska : Slovenija
Sportal Danci spisali novo pravljico, Slovenija lahko svojo v ponedeljek
Slovenija : Danska slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek
Sportal Slovenski selektor po porazu jasen: To ni nobena tragedija
Slovenija : Danska slovenska nogometna reprezentanca Jan Oblak
Sportal Jan Oblak o tem sploh ne bo več razmišljal
Ne spreglejte