Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
3. 8. 2016,
14.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Jonny Hayes Aberdeen NK Maribor NK Maribor Liga Europa

Sreda, 3. 8. 2016, 14.18

6 let, 7 mesecev

Strelec Abderdeena Jonny Hayes pred gostovanjem v Mariboru

Če bi jim uspelo osvojiti Ljudski vrt, bi bil to eden največjih uspehov kluba

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Škotski Aberdeen, ki je bil na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij lige Europa mnogo boljši tekmec kot Maribor, se zaveda, da pred povratno tekmo ni v boljšem položaj. Če si želi napredovanja, bo moral pokazati vse, kar zna.

Škoti so imeli na prvi tekmi veliko več priložnosti kot gostje iz Maribora, vseeno pa se je tekma končala z 1:1, kar v veliko boljši položaj postavlja slovenske podprvake. "Na prvi tekmi pred domačimi gledalci smo igrali dobro. Pravično bi bilo, da bi zmagali, saj smo zapravili veliko priložnosti. Lahko bi zmagali s 3:1 ali celo 4:1, a tega nismo znali unovčiti. Gostje so imeli en strel v okvir in tudi zadeli," je dejal vezist Abderdeena Jonny Hayes, strelec izenačujočega zadetka.

Na koncu so imeli tudi srečo

"Na koncu smo k sreči le izenačili in se ohranili pri življenju. Prepričan sem, da je trenerski štab dobro opravil svojo domačo nalogo in da bomo v Mariboru lahko konkurenčni. Zadetek v gosteh Mariboru daje veliko prednost, a tudi mi smo lahko s prikazanim zelo zadovoljni. Manjkali so le zadetki," je dodal Hayes.

Irec hvali Maribor

Na prvi tekmi na Škotskem se je pri Mariboru zelo izkazal vratar Jasmin Handanović, ki je na koncu zbral kar osem obramb, nekaj minut pred koncem pa ga je premagal Hayes.

Jasmin Handanović je na Škotskem blestel, v nedeljo pa so ga dvakrat premagale Domžale. | Foto: Jasmin Handanović je na Škotskem blestel, v nedeljo pa so ga dvakrat premagale Domžale.

"Že prej smo vedeli, da je Maribor odlično organizirana ekipa, ki bo pred domačimi gledalci še bolj nevarna. Izjemno organizirani so v obrambi, kar pomeni, da jo je težko prebiti, a naredili bomo vse, da nam uspe. To nam je že lani proti Rijeki, pred dvema letoma smo slavili tudi v Gröningenu, zelo dobro pa smo igrali tudi v San Sebastianu pri Real Sociedadu. Vseeno lahko rečem, da bi bil uspeh v Ljudskem vrtu vrednejši kot vse do zdaj našteto," je sklenil 29-leti Irec.

Na državni naslov čakajo že 31 let

Aberdeen je v sezoni 1982/83 pod vodstvom sira Alexa Fergusona osvojil pokal pokalnih zmagovalcev, nato pa še evropski superpokal. V zadnjem času mu ne gre tako dobro, na škotski državni naslov čaka že vse od leta 1985, je pa leta 2014 osvojili škotski ligaški pokal.

Bo Maribor izločil Aberdeen?

  • Da.
    80,82 %
    177 glasov
  • Ne.
    19,18 %
    42 glasov
Oddanih 219 glasov
Ne spreglejte