Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
29. 7. 2016,
12.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Aberdeen Liga Europa Jasmin Handanović Milivoje Novakovič nogomet Darko Milanič

Petek, 29. 7. 2016, 12.43

6 let, 6 mesecev

Po tekmi med Aberdeenom in Mariborom

Trener Maribora: Bistveno bolj veseli bi bili, če bi zmagali

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Ne samo Domžalčani, po prvi tekmi tretjega kroga lige Europa so lahko nadvse zadovoljni tudi pri Mariboru, ki se s Škotske vrača neporažen in z danim zadetkom v gosteh. "Zgodbo, ki je do zdaj tako uspešna, moramo nadgraditi še v Ljudskem vrtu," je bil po tekmi zelo zadovoljen trener Maribora Darko Milanič.

Čeprav je v slovenskem prostoru mnogo bolj odmevala zmaga Domžal nad eminentnim West Hamom (2:1), pa so v odličnem položaju pred povratno tekmo tudi slovenski podprvaki, ki so na Škotskem z Aberdeenom remizirali (1:1) in so pred povratnim srečanjem v Ljudskem vrtu v odličnem položaju. Tudi na četrtem zaporednem gostovanju na Škotskem so Mariborčani tako ostali neporaženi.

Domačini so bili nevarnejši in imeli zrelejše priložnosti, a je vseeno po napaki domače obrambe goste iz Maribora v vodstvo popeljal Milivoje Novaković. Tik pred koncem tekme je za Škote izenačil Jonathan Hayes in postavil končni rezultat.

Milivoje Novaković je dosegel pomemben zadetek v gosteh. | Foto: Milivoje Novaković je dosegel pomemben zadetek v gosteh.

"Bila je res zahtevna tekma"

"Tekma je bila približno taka, kot smo pričakovali, z visokim tempom igre od prve minute. V trenutkih, ko smo imeli dobro posest, smo bili odlični. V trenutkih, ko tega ni bilo, smo imeli težave z njihovim vtekanjem, dolgimi podajami. Pojavilo se je nekaj težav, a ne smemo pozabiti, da smo imeli opravka s specifičnim nasprotnikom. Bila je res zahtevna tekma. Z veliko preskoka, preprosto podanih žog v naš kazenski prostor. Pred koncem smo dobili gol, a je ob takšni igri težko zdržati brez kakšne napake. Nasprotnik te z nenehnimi dolgimi podajami prisili k temu. Jasno je, da bi bili bistveno bolj veseli, če bi zmagali. Bili smo zelo blizu, a smo lahko zadovoljni s prikazanim," je po tekmi misli strnil trener Maribora Darko Milanič. Opozarja, da ni še prav nič odločeno: "Zgodbo, ki je do zdaj tako uspešna, moramo nadgraditi v Ljudskem vrtu."

Handanović spet pokazal, da je Škotska njegova

Jasmin Handanović je bil ob Novakoviću prvo ime tekme. Primorec je zbral kar osem obramb in prejel le en zadetek. | Foto: Jasmin Handanović je bil ob Novakoviću prvo ime tekme. Primorec je zbral kar osem obramb in prejel le en zadetek.

Za prikazano si pohvale zasluži vsa ekipa, najbolj pa sta  izstopala strelec zadetka Novaković in mariborski vratar Jasmin Handanović, ki se je nekajkrat res izkazal.

"Pohvale vsem, res je šlo za posebno tekmo in vsi so morali biti zbrani, odločni. Nova je zabil, to je pomembno zanj, to potrebuje ekipa. Za napadalca sem še posebej vesel, ko zatrese mrežo. Za takšnega, ki nam daje veliko v različnih pogledih, še toliko bolj. Handa pa … Znova se je izkazal in potrdil, da so na Škotskem njegovi tereni, že tradicionalno," ni nanju pozabil niti trener.

Brez počitka

Časa za počitek ne bo. Vijolice v nedeljo čaka težko gostovanje pri Domžalah, nato pa se v ponedeljek spet začnejo pripravljati na Škote, ki se bodo hoteli v Ljudskem vrtu maščevati 13-kratnim slovenskim prvakom. Trener Milanič meni, da vseeno ne bodo tako pogumni kot doma: "Usmerjeni bodo naprej že zaradi značilnosti ekipe, a ne bodo tako napadalni kot na domačem štadionu. Prepričan sem, da ne bodo igrali z dvema napadalcema."

Povratna tekma med Mariborom in Aberdeenom bo v četrtek ob 20.15.

Ne spreglejte