Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
4. 2. 2013,
23.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleksander Rajčević Srečko Katanec Slaviša Stojanović Matjaž Kek

Ponedeljek, 4. 2. 2013, 23.05

8 let

Čakal in dočakal: Rajčević upa, da bo ostal reprezentant

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pod vodstvom Slaviše Stojanovića ni dočakal reprezentančnega vpoklica, Srečko Katanec se je takoj spomnil nanj. Dobri obeti za Aleksandra Rajčevića.

V mladi reprezentanci je pred leti igral, med člani še čaka na debi, a je v času Matjaža Keka že treniral z izbrano vrsto. Čeprav sodi med najboljše branilce v slovenski ligi, pod vodstvom Slaviše Stojanovića ni dočakal priložnosti. Srečko Katanec ga je uvrstil že na prvi seznam, kar je za 26-letnega Koprčana prav gotovo dobrodošlo. Tudi zato, ker je z Mariborom sredi priprav na drugi del sezone in zagotovo še ni v pravi formi. Če se je selektor nanj spomnil zdaj, se bo zagotovo tudi v prihodnosti. Zdi se, da je naposled napočil čas, ko bo izkušeni branilec s slovenskih prvoligaških zelenic dočakal reprezentančni debi in si s tem tudi utrl pot v tujino, ki je prav gotovo želja. ''Zelo sem vesel, da sem zraven. Vsak nogometaš čaka na tak dogodek, jaz sem ga dočakal. To, da sem zraven zdaj, ko se dela nova zgodba, je zagotovo dobro,'' nam je ob ponedeljkovem zboru z zadovoljnim glasom razlagal Aleksander Rajčević, ki s selektorjem vse do prvega zbora ni imel stikov, zdaj pa si o njem že ustvaril prvi vtis. ''Za zdaj sva se pogovarjala bolj malo. Ko smo prišli, je bila gneča. Bilo nas je veliko, z vsakim se je pozdravil, to pa je tudi vse. Sem pa o njem slišal veliko pozitivnega in, kot lahko ugotovim zdaj, je res pozitivna oseba, ki bo, upam, slovenski reprezentanci prinesla veliko dobrega,'' je dejal branilec, ki majico Maribora nosi že dve leti in pol.

Včasih spremljal z navdušenjem, zdaj je zraven

V času Katančevih največjih uspehov, ko je Slovenijo najprej popeljal na evropsko prvenstvo 2000, dve leti za tem pa z njo nastopil še na svetovnem prvenstvu, je delo zdajšnjega selektorja spremljal z navdušenjem. Zdaj bo z njim sodeloval. ''Vsi, ki smo zdaj v reprezentanci, smo takratno pravljico spremljali z navdušenjem. Tudi sam sem jo in zaradi vseh uspehov dobil dodaten motiv, da nekoč zaigram za reprezentanco, če bom sploh prišel do takšnega nivoja. Zdaj mi je uspelo, česar sem zelo vesel,'' je še dejal. In kaj pričakuje od prve Katančeve reprezentančne akcije? ''Osebno pričakujem predvsem to, da bi se pozitivno vključil v ekipo. Trudil se bom po svojih najboljših močeh in skušal narediti vse, da ostanem v krogu reprezentantov,'' je odločen Rajčević, ki se s tem, ali bo dočakal tudi debi, ne obremenjuje preveč. ''Selektor se bo odločil, kako in kaj. Upam, da bom igral. Če bom, bom skušal izkoristiti priložnost, to je jasno. Zagotovo pa nas, ne glede na to, ali bom igral, čaka res zahtevna priložnost,'' pravi steber obrambe Maribora, ki pri sredinem nasprotniku najbolj ceni Edina Džeka, kar seveda ni presenečenje. In kdo ve, morda bo prav on tisti, ki bo moral zaustavljati najboljšega strelca zvezdniškega Manchester Cityja. ''Je zelo kakovosten napadalec, to je jasno. Spremljal sem kar nekaj tekem, ki jih je odigral v dresu angleških prvakov. Če bom dobil priložnost, ga bom zagotovo skušal zaustaviti,'' se z igranjem proti enemu izmed najboljših evropskih napadalcev spogleduje Rajčević.

Ni stoodstotno, a je ustrezno

Priprave na novo sezono je z vijoličastimi začel pred približno mesecem dni, zato prav gotovo ni v idealni formi, čeprav sam trdi, da je pripravljen na velik izziv. ''V tem času, kolikor treniramo, sem se dobro pripravil. Nisem stoodstotno pripravljen, a smo dobro delali, zato sem ustrezno pripravljen. Prav gotovo sem v takšni formi, da lahko igram,'' je še povedal nogometaš, za katerim je enomesečni počitek po zares naporni prvi polovici sezone v dresu Maribora, s katerim je igral v prvenstvu, pokalu in seveda tudi v Evropi. ''Odmor je bil kar dolg. Mesec dni časa smo imeli, da se spočijemo. Mislim, da smo se. Zdaj pa je spet čas treningov in tekem, ki ga moramo kar se da dobro izkoristiti za pripravo na nove izzive,'' je še povedal Rajčević. In ni ga večjega izziva, kot je debi v dresu reprezentance proti eni izmed trenutno najboljših evropskih reprezentanc. Ga bo dočakal?

Ne spreglejte