Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 5. 2013,
20.01

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Manchester City Barcelona Atletico Madrid

Sreda, 15. 5. 2013, 20.01

8 let, 2 meseca

Čakajo ga tudi v Sloveniji in Španiji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Evropi je vedno manj neznank, saj na državnega prvaka v nogometu čaka le še enajst držav. Med njimi sta tudi Slovenija, kjer se naslov nasmiha Mariboru, ter Španija, kjer bo napeto na Camp Nouu.

Z izjemo prvoligaških tekmovanj v nekaterih skandinavskih državah ter še nekaj manjših, ki zaradi specifičnih podnebnih razmer prisegajo na igranje v "toplejših" mesecih, se ligaško in pokalno dogajanje za večino Evrope končuje že sredi maja. V najmočnejših ligah so si naslov že priigrali Bayern München, Juventus, PSG in Manchester City, v Španiji pa bo napeto do zadnje sekunde. Prvaka bo določil derbi v zadnjem krogu. Atletico bo prihodnji konec tedna v velikem derbiju gostoval pri Barceloni, za državno zvezdico pa mu zadošča že točka. Če bodo zmagali Katalonci, bodo na presenečenje ljubiteljev nogometa iz Madrida osvojili primero division in stresno sezono vendarle končali z osvojeno lovoriko.

Prvaki znani tudi v Ukrajini, Romuniji, na Danskem in Slovaškem ...

Kdo je prejšnji konec tedna proslavljal naslov prvaka? Poleg Anglije (Manchester City) so najboljšo ekipo v sezoni 2013/14 pozdravile še Armenija (Banants), Danska (Aalborg), Makedonija (Rabotnički), Romunija (Steaua Bukarešta), Slovaška (Slovan Bratislava) in Ukrajina (Šahtar Doneck). S tem se je seznam držav, kjer še ni odločen boj za prvo mesto, skrčil na enajst, med enajstimi državimi, ki še čakajo na prvaka, pa je tudi Slovenija.

V Prvi ligi Telekom Slovenije je tri kroge pred koncem v najboljšem položaju branilec naslova iz Maribora. Vijolice imajo pred Koprčani osem točk prednosti, tako da se jim v torek, ko bodo v prvenstvu gostili zadnjeuvrščeni kranjski Triglav, obeta krasna priložnost, da že 12. zvezdico proslavijo pred domačim občinstvom. Mariborčani so v igri tudi za pokalni naslov. V pokalu jim lahko načrte prepreči Gorica, finale bo 21. maja na koprski Bonifiki.

Ne spreglejte