Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 4. 2015,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Krka Žiga Kastrevec

Nedelja, 12. 4. 2015, 19.01

8 let

Brez zmagovalca na obračunu za obstanek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Krke so se v tekmi 27. kroga prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1) z Radomljami.

V obračunu ekip z dna lestvice so imeli status favoritov predzadnji Novomeščani, ki lovijo priključek do tekmecev na sredini lestvice. V spomladanskem delu so bistveno uspešnejši kot Radomljani, za nameček pa so si prejšnji teden pripravili dobro popotnico, saj so v gosteh odščipnili točko vodilnim Mariborčanom.

Njihove tekmece iz Radomelj bi nov poraz še bolj utrdil na zadnjem mestu in jih pravzaprav že usmeril na pot v drugoligaško konkurenco; serijo slabih dosežkov v spomladanskem delu so začinili še z neučinkovitostjo, saj do dvoboja na Portovalu že 384 minut niso dosegli gola. Na lestvici so imeli krkaši pred tekmo 23 točk, gostje pa 12.

Vseeno pa so nato na zelenici bolje začeli gostje. Po začetni terenski premoči so v 11. minuti prekinili strelski post in prišli do vodilnega zadetka, ko so izkoristili najstrožjo kazen. Sodnik Damir Skomina je enajstmetrovko za goste dosodil potem, ko so domači v kazenskem prostoru zrušili Luko Cerarja, z bele točke pa je vratarja Miodraga Mitrovića premagal Enis Đurković.

Prejeti gol je zbudil domače nogometaše, ki so začeli igrati bolj aktivno in več ogrožali Vjekoslava Andrića. Pripravili so si nekaj polpriložnosti, najlepšo pa je imel Urban Kramar, a je vratar Andrić z dobrim posredovanjem prekinil nevarno akcijo.

Domači napadi pa so nato obrodili sadove pet minut pred koncem polčasa. Josip Fuček je natančno podal z leve strani, v kazenskem prostoru pa je podajo sprejel Žiga Kastrevec in žogo z glavo poslal v mrežo.

V drugem polčasu so pobudo prevzeli novomeški nogometaši, vendar razen priložnosti ob podaji Gorana Vuka in strelu Đurkovića ni bilo prave nevarnosti za goste, ki pa po drugi strani tudi niso ogrožali domačih. Šele v 75. minuti je Jure Balkovec, potem ko je ukradel žogo domačim, stekel proti vratom, vendar je bil njegov strel preslab, da bi morda lahko poskrbel za novo vodstvo.

Ostalo je pri izidu iz prvega polčasa, domači so imeli do konca še priložnost Đurkovića, pri kateri je dobro posredoval vratar. S točko so zdaj Novomeščani pri 24 in so ujeli osme Goričane, Radomlje pa kljub točki ostajajo trdno na zadnjem mestu.

V 28. krogu se bodo nogometaši Radomelj 18. aprila v gosteh pomerili s Koprčani, Krka bo dan pozneje gostila Olimpijo.

Ne spreglejte