Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 7. 2014,
9.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Neymar socialna omrežja

Sreda, 9. 7. 2014, 9.30

6 let, 7 mesecev

Brazilki mož med spanjem napovedal, da bo Nemčija zmagala s 7:1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skoraj neverjetno visoka zmaga ali poraz, odvisno od vašega gledišča, sta na socialnih omrežjih sprožila rekordni odziv. Tekmo med Brazilijo in Nemčijo je komentiralo kar 35,6 milijona tvitov.

Anna Guerra je v Braziliji postala prava zvezda, potem ko je stavila na visoko zmago Nemčije proti Braziliji v polfinalu svetovnega prvenstva. Rezultat je Brazilki med spanjem napovedal mož Silvio. "Konec je. Nemčija nas je premagala s 7:1," je rekel, njegova žena pa se je odločila za vplačilo stavnega listka v lokalni stavnici. Zaradi majhnega vplačanega zneska je prejela le 50 evrov. Kvota v slovitih stavnicah je presegala 500 enot.

Po porazu z Nemčijo, ki je Brazilcem razparal srce, je socialna omrežja prepravila duhovita fotomontaža. Glavno vlogo v njej igra nemška kanclerka Angela Merkel, ki je zavzela položaj nikogar drugega kot Jezusa na znamenitem kipu v Riu.

Še ena na podobno vižo. Nekdo se je poigral s priimkom nemškega selektorja Joachima Löwa, roteč Nemce, naj se vendarle ustavijo, preden dokončno zlomijo brazilsko/Jezusovo srce.

Braziliji ni pomagalo niti 60 tisoč Neymarjev

V znamenje povezanosti ekipe in podpore nesrečnemu Neymarju se je brazilska ekipa pred tekmo fotografirala tudi z njegovim dresom. Treibune sradiona pa so preplavile maske z zvezdnikovim obrazom, ki naj bi jih bilo kar 60 tisoč. A tudi toliko jih ni pomagalo ...

Nova brazilska zastava

Objokani Luiz

Med najbolj nesrečnimi in objokanimi Brazilci je bil prav gotovo David Luiz, ki se mu je izjava po tekmi močno zatikala. Še zdaleč ni ostalo le pri za takšne poloćaje dokaj običajne cmoku v grlu.

Pogrebni sprevod

Poklapani je premila oznaka. Do skrajnosti potrti in strti so odhajali nogometaši s tekme, ki jim je na tako krut in ponižujoč način ukradla sanje o finalu in naslovu prvaka pred domačimi gledalci.

Ne spreglejte