Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
30. 8. 2014,
16.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nejc Vidmar NK Domžale NK Maribor NK Maribor Luka Elsner

Sobota, 30. 8. 2014, 16.10

8 let

Brazilec ga ni prejel več kot 30 ur, Ljubljančan je že pri sedmih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Derbi 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije med vodilnimi Domžalami in ''evropskim'' Mariborom bi lahko postregel z novim slovenskim rekordom. Napadal ga bo vratar gostiteljev Nejc Vidmar.

Slovenski prvoligaški rekord nepremaganosti že 21 let pripada nekdanjemu reprezentančnemu vratarju Bošku Boškoviću. V dresu Kopra je ostal nepremagan 692 minut, več kot sedem srečanj zapored, njegov niz pa je na sončni strani Alp še vedno prepoznan za najdaljšega. Morda le še nekaj ur ...

Zvečer se prvemu vratarju Domžal Nejcu Vidmarju ponuja zgodovinska priložnost, da izboljša enega najstarejših prvoligaških mejnikov v Sloveniji. Ljubljančan v tej sezoni sploh še ni prejel zadetka. Če prištejemo še zadnji dvoboj iz prejšnje sezone, ko so Domžale remizirale pri Mariboru, gledalci pa niso videli zadetkov, pridemo do spoznanja, da je Vidmar nepremagan že 630 minut. Tako bi lahko pot od Maribora do Maribora popeljala nekdanjega mladega reprezentanta do novega mejnika.

Luka Elsner: Gre le za statistični podatek

Če bo na današnjem derbiju zadržal mrežo nedotaknjeno vsaj 62 minut, bo Slovenija zaploskala novemu rekorderju, 25-letni vratar Domžalčanov pa bo na večni lestvici prehitel Boškovića, Dalmatinca s srbskimi koreninami, ki je pred dvema desetletjema blestel na koprskih vratih.

''Tudi če bo mreža mirovala do 62. minute, se ne bo zgodilo nič posebnega. Na igrišču ne bomo skakali od veselja in verjetno tudi na tribuni ne bo završalo kot da bi dali gol. Gre za statistični podatek, ki nas v pripravi na tekmo ne zanima. Naša edina želja je, da ohranimo mrežo nedotaknjeno, ampak ne zaradi rekorda, temveč zato, ker bi v tem primeru iztržili najmanj točko,'' o priložnosti, ki se ponuja prvemu vratarju Domžal, razmišlja njegov trener Luka Elsner.

Svetovni rekord v lasti Brazilca

Če bi Vidmar izboljšal slovenski prvoligaški rekord, bi bil še vedno svetlobna leta oddaljen od svetovnega. Tega je pred skoraj 40 leti v Braziliji dosegel Geraldo Pereira De Matos Filho, v nogometnih krogih bolj znan z vzdevkom Mazaropi. Nepremagan je ostal kar 1816 minut, več kot 20 tekem zapored.

Še najbolj se mu je približan vratar iz Kuvajta Nawaf Khalid Al-Khalidi, evropski rekord pa je v lasti Belgijca Danyja Verlindna. Soigralci so ga klicali ''zid'', pomen vzdevka pa je niz nepremaganosti iz leta 1990 le še potrdil, saj je ostal nepremagan 1390 minut.

Če bi se želel Vidmar prebiti na seznam desetih najboljših dosežkov na svetu, bi moral ostati nepremagan vsaj še na sedmih tekmah.

Ne spreglejte