Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2013,
17.31

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Rudar NK Triglav

Nedelja, 17. 3. 2013, 17.31

7 let, 11 mesecev

Bratanovič najbolj zaslužen za zmago proti Triglavu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 3:1 (1:0). Igralec tekme je bil Elvis Bratanovič.

Velenjski nogometaši so po visoki zmagi nad Aluminijem in remiju v Kopru vpisali nove tri točke za sedmo zmago v sezoni. Tokrat so izbranci Jerneja Javornika odpravili Kranjčane in se točkovno izenačili s šestouvrščeno Gorico. Triglav je po 11. porazu ostal osmi, ima pa tekmo manj.

Velenjčani so tekmo bolje začeli in imeli v 14. minuti prvo lepo priložnost na tekmi, ko sta bila po kotu Uroša Rošerja pred vrati Dalibor Radujko in Sebastjan Berko, a je ostalo pri 0:0. Tri minute pozneje so prvi ogrozili domača vrata tudi Kranjčani, ti so prevladovali večino polčasa, ko je Davor Bubanja - ob pomoči enega domačih igralcev - za malo zgrešil cilj z roba kazenskega prostora.

V 20. minuti se je Alen Krcić sam znašel pred domačim vratarjem Matjažem Rozmanom, vendar je slednji s pravočasnim posredovanjem preprečil strel. Rozman se je izkazal z izvrstno obrambo tudi v 30. minuti po novem poskusu Bubanje, a prav v trenutkih Triglavove premoči je Rudar povedel, ko je v 38. minuti po podaji Ivana Firerja zadel Elvis Bratanović.

Ista naveza je udarila tudi v 52. minuti, Firer je bil spet v vlogi podajalca, Bratanović pa strelca za 2:0. Gorenjci so se hitro vrnili v igro, saj je Bubanja štiri minute zatem v domačo mrežo pospravil odbito žogo po strelu Enisa Đurkovića. Gostitelji so bili znova nevarni v 67. minuti, ko je Darjan Curanović moral posredovati po poskusu Rajka Rotmana, minuto za njim pa je Christian Bubalović iz ugodnega položaja z glavo meril previsoko.

Prav Bubalović pa je v 69. minuti zadel za 3:1, ko je bil najspretnejši pred vrati Triglava po podaji Aleša Jeseničnika iz kota. Gosti so znova opozorili nase v 76. minuti, Đurković je lepo preigraval domače branilce, prišel do strela, a je izvrstno posredoval Rozman, tako kot po novem močnem udarcu Đurkovića v 88. minuti, kar je bila ob strelu Mateja Poplatnika v sodniškem dodatku tudi zadnja prava priložnost tekme.

Ne spreglejte