Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
5. 7. 2014,
11.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Branko Ilić Partizan Beograd Crvena zvezda

Sobota, 5. 7. 2014, 11.36

8 let

Branko Ilić odhaja v klub, za katerega je stiskal pesti že kot otrok

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski reprezentant Branko Ilić se iz Izraela seli v Beograd. Okrepil bo Partizan, ki se mu je zaradi finančne nediscipline Crvene zvezde ponudila priložnost, da se lahko poteguje za ligo prvakov.

Črno-beli so v sezoni 2013/14 po šestih letih ostali brez naslova srbskega naslova. Prehiteli so jih nogometaši Crvene zvezde, ki jih je do težko pričakovane lovorike vodil Slaviša Stojanović. Rdeče-bele pravljice je bilo kmalu konec, nekdanji slovenski selektor je vmes že zapustil Beograd, odšla sta tudi Nejc Pečnik in Dejan Kelhar, Evropska nogometna zveza (UEFA) pa je srbskemu prvaku zaradi nespoštovanja finančne discipline prepovedala nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov. Priložnost je dočakal Partizan, ki je v teh dneh na pripravah v Sloveniji. Pripravlja se na Pohorju, njegov tabor pa sta obiskala tudi mariborski župan ter nekdanji nogometaš, zdaj pa športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović.

Trener Nikolić navdušen nad Ljubljančanom

Srbski podprvak namerava v poletnem prestopnem roku okrepiti svoje vrste, prihod izkušenega slovenskega branilca Branka Ilića pa bi predstavljal prvi kamenček v mozaiku, kako si povrniti status najboljšega srbskega kluba. Ljubljančan je velika želja trenerja Marka Nikolića, ki se je razveselil tudi dejstva, da je Ilić goreč navijač beograjskega kluba. Ljubezni do kluba, tako ponosnega na črno-beli dres, ni skrival že v mladosti.

''To je odličen igralec. Ima prepotrebno hitrost ter mirnost v igri. Lahko igra na različnih mestih, tako v obrambi kot na desni ali pa tudi na levi strani. Partizan potrebuje takšnega igralca,'' je trener Partizana povedal za beograjski Sport. Ilić je v prejšnji sezoni igral v Izraelu, kjer je branil barve Hapoela iz Tel-Aviva.

Uraden dogovor naj bi bil sklenjen prihodnji teden, tako da 31-letni Ilić verjetno še ne bo kandidiral za evropski uvod, ko se bo Partizan na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov sredi julija pomeril proti zmagovalcu obračuna palčkov, prvakov Gibraltarja in Ferskih otokov.

Ne spreglejte