Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 5. 2014,
22.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Kek Darko Milanič Robert Berić Kevin Kampl

Sreda, 7. 5. 2014, 22.45

8 let

Bodo Rečani Matjaža Keka spet dvigovali v nebo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Avgusta lani so Matjaža Keka ob zgodovinskem uspehu Rijeke v Evropi Rečani dvigovali v nebo. Prav lahko se zgodi, da se bo čez teden dni zgodba ponovila.

V sredo je Rijeka odigrala prvo finalno tekmo hrvaškega pokala in v Zagrebu proti Dinamu zmagala z 1:0. Mož odločitve je bil nekdanji nogometaš Dinama Ivan Tomečak, zadel je v 40. minuti prvega polčasa. Pred povratno tekmo, ki jo bodo nogometaši Rijeke odigrali čez teden dni pred zagotovo nabito polnimi tribunami domačega štadiona Kantride, imajo zelo lepo priložnost, da spišejo zgodovino. Dvakrat do zdaj, v letih 2005 in 2006, je Rijeka že osvojila naslov pokalnega prvaka.

Po tekmi, na kateri je imela Rijeka pomoč približno tri tisoč zvestih navijačev, je bil Matjaž Kek seveda zelo dobro razpoložen. "Prvi cilj smo izpolnili, a pot do naslova je še dolga. Šele zdaj bo Dinamo nevaren. V prihodnjih dneh si želim čim manj čustev. Mirno se moramo pripraviti na povratno tekmo. Spomnimo se, nazadnje smo v prvenstvu proti Dinamu vodili že z 2:0 po uri igre, pa nismo zmagali. Zato še enkrat opozarjam, nič še ni odločenega," evforijo na Reki zmanjšuje nekdanji selektor Slovenije.

Kampl zadel sedmico, Milanič in Berić nesrečno brez Evrope

V sredo se je o pokalnih finalistih odločalo tudi v Avstriji. Žal v finalu ne bomo priča povsem slovenskemu obračunu. Za lovoriko se bosta pomerila prvak Red Bull Salzburg in drugoligaški klub St. Pölten. Rdeči biki so na dobri poti, da osvojijo dvojno krono, St. Pölten pa si je s tem, ko je v polfinalu izločil Sturm, priigral nastop v Evropi. Graški klub bo ostal brez njega, kar je boleč udarec za Darka Milaniča in Roberta Berića.

Sturm je izgubil po podaljških (0:1), Krčan pa je odigral 75 minut. Okrog 2.000 navijačev Sturma, ki so odpotovali v St. Pölten na razprodano NV Areno, se je vračalo domov z razočaranimi obrazi, junak srečanja pa je postal 24-letni Anglež Gary Noel, ki je zadel v polno v 98. minuti.

Prvak iz Salzburga se je v polfinalu pokala znesel nad drugoligašem Hornom ter ga premagal kar s 7:0. Med strelce se je vpisal tudi Kevin Kampl, v polno je zadel v 52. minuti.

Ne spreglejte