Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
5. 5. 2015,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Carlos Tevez Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus Real Madrid

Torek, 5. 5. 2015, 12.30

8 let

Bila sta vraga in skupaj osvojila Evropo, a časi se spreminjajo ...

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Cristiano Ronaldo je najboljši nogometaš na svetu, Carlos Tevez pa prvi strelec serie A. Ko sta si delila slačilnico v Manchestru, sta se odlično razumela. Tako bo tudi danes, vse do začetka dvoboja.

Najboljši strelec madridskega Reala Cristiano Ronaldo se je po šoku, ki ga je doživel na povratni tekmi osmine finala lige prvakov, odločil, da se do konca sezone ne bo več ustavljal pri novinarjih. Razočarali so ga navijači, ki so po porazu s Schalkejem (3:4) besno izžvižgali bele baletnike. Isti privrženci bodo danes držali pesti zanj in vso Ancelottijevo četo, da si v Torinu zagotovi rezultat, po katerem bi se že lahko posvetili rezervacijam hotelskih storitev v Berlinu, kjer bo 6. junija veliki finale lige prvakov.

Tevez ni govoril z Ronaldom

Portugalec želi ponoviti lanski uspeh, ko je z Realom osvojil ligo prvakov. Če bo želel ponovno zaigrati v finalu, bo moral izločiti Juventus, kjer si nogometni kruh služi njegov dolgoletni prijatelj Carlos Tevez. Skupaj sta odigrala dve sezoni in Manchester Unitedu pomagala do treh odmevnih lovorik. Z vsemi žavbami namazan strateg Alex Ferguson je našel način, kako uskladiti igro z napadalcema, ki potrebujeta veliko pozornosti in obožujeta atraktivne poteze, predvsem pa zadetke. "Nisem govoril s Cristianom. To je polfinale lige prvakov. Pred tekmo se bova srečala v slačilnici in malce poklepetala, o tem sem prepričan. Ko pa se bo dvoboj začel, bova le tekmeca," je povedal Tevez za angleški časnik The Sun.

"Skupaj sva osvojila veliko lovorik, zdaj pa on igra za Real, sam pa za Juventus. Sanjamo o tem, da se uvrstimo v finale in postanemo prvaki," je ambiciozen Argentinec, ki se je pred kratkim vrnil tudi v reprezentanco.

"V Juventusu se počutim pomembnega. Ko to igralec čuti, skuša dati vse od sebe na tekmi. Srečen sem," pojasnjuje drugo pomlad, ki jo doživlja v belo-črnem dresu, in odličen strelski učinek, saj je z 20 zadetki prvi strelec italijanskega prvenstva. Kaj velja povedati šele za Ronalda, ki je v španskem prvenstvu dosegel že neverjetnih 42 golov, a mu je tik za petami Tevezov rojak Lionel Messi (40), ki je z Barcelono še vedno v igri za evropski naslov?

Tevez Realu ne namenja vloge favorita

Ko sta Ronaldo in Tevez branila barve rdečih vragov, sta dvakrat postala angleška prvaka, leta 2008 pa osvojila še ligo prvakov. United je v angleškem finalu v Moskvi premagal Chelsea. Ronaldo se je v rednem delu srečanja vpisal med strelce, ko pa je napočil čas za loterijo kazenskih strelov, je odpovedal. Pri Tevezu je bilo obratno. Med tekmo ni našel načina, kako premagati Petra Čecha, z bele točke pa je zatresel njegovo mrežo in pomagal velikanu iz Manchestra do evropskega naslova. Takrat sta se Ronaldo in Tevez po srečanju veselila kot dečka, saj sta uresničila sanje. Usoda je hotela, da bo eden od njiju prihodnji teden igrišče v Madridu zapuščal s sklonjeno glavo, saj bo ostal brez vstopnice za berlinski finale.

Nogometna javnost daje prednost Ronaldovemu Realu, a se Južnoameričan ne strinja s tem. "Nisem pričakoval, da se bo Juventus uvrstili v polfinale. A zdaj smo tu. V tem polfinalu ni favorita. Zmagal bo pač tisti, ki bo storil manj napak," napoveduje 31-letni "Apač".

Ronaldo je proti strelcu Tevezu izgubil le enkrat

Soigralca sta postala leta 2007. Ronaldo je na Old Traffordu že nosil dres rdečih vragov, nato se je pridružil Tevez. Prišel je iz West Hama. Pred šestimi leti sta se družno odločila za selitev. Ronaldo se je preselil daleč stran in postal eden od prepoznavnih znakov Reala, kjer ruši rekord za rekordom, Tevez pa je kovčke odpeljal le na drugi del mesta, saj je ostal v Manchestru in oblekel sinjemodri dres bogatega Cityja.

Ronaldo se še spominja leta 2007, ko je Tevez poskrbel za hladno prho na Old Traffordu in popeljal londonske "kladivarje" (West Ham United) do senzacionalne zmage nad takratnim prvakom Manchester Unitedom, s katero si je rešil prvoligaško kožo. To je bila edina tekma, v kateri je Ronaldo čestital Tevezu, ko sta se pojavila na nasprotnih bregovih. V ligi prvakov sta se nato pomerila štirikrat, Real je dvakrat zmagal, dvakrat pa remiziral. Tevez je nosil dres Manchester Cityja in Juventusa, na omenjenih tekmah pa je Ronaldo prispeval kar štiri zadetke. Tradicijo želi nadaljevati in dokazati nekdanjemu soigralcu, da si Real vendarle zasluži vlogo favorita.

Ne spreglejte