Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 6. 2014,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marouane Fellaini Dries Mertens Belgija Alžirija

Torek, 17. 6. 2014, 20.08

8 let

Belgijski nogometaši po zaostanku le ugnali Alžirijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Belgije so v 1. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina H) v Belo Horizonteju premagali Alžirijo z 2:1 (0:1).

Belgijski trener Marc Wilmots je na igrišče poslal napadalno zasedbo, a na klopi pustil zvezdnika Manchester Uniteda Marouanea Fellainija. Na drugi strani je selektor Alžirije Vahid Halihodžić tekmo začel s Sofianejem Feghoulijem, napadalca Islama Slimanija pa prihranil za kasneje.

V 25. minuti so povedli Alžirci. Jan Vertonghen je ob napadu Alžirije v kazenskem prostoru nepravilno z vlečenjem za roko ustavljal Sofiana Feghoulija, ki je padel. Glavni sodnik Marco Rodriguez je naprej Belgijcu pokazal rumeni karton, nato pa še na belo točko. Enajstmetrovko je Feghouli izvajal sam in premagal Thibauta Courtoisa s strelom v desni del vrat, medtem ko se je belgijski čuvaj mreže vrgel v levo stran.

Menjave belgijskega stratega Marca Wilmotsa so sadove obrodile v drugem polčasu, ko so bili Belgijci v 67. minuti na pragu izenačenja. Divick Origi, ki je v igro stopil v 58. minuti, se je po uspešnem preigravanju alžirske obrambe sam znašel pred vrati Raisa M'bolhija, a je alžirski vratar žogo branil z nogo. A belgijski pritisk se je obrestoval v 69. minuti. Šah mat v dveh potezah sta uprizorila Kevin De Bruyne s podajo in z zadetkom Marouane Fellaini, ki je v igro stopil zgolj štiri minute pred tem.

V 80. minuti so Belgijci po hitrem protinapadu povedli z 2:1. Eden Hazard je pobegnil v protinapad po levi strani, z njim sta tekla še Origi po sredini in Dries Mertens po desni strani. Obramba Alžirije se je osredotočila na Origija, Hazard pa je z dolgo podajo do Mertensa pripravil lep zadetek Belgijcev za vodstvo. V 84. minuti je Fellaini z glavo nevarno meril v gol Alžirije, a je M'bolhi žogo še uspel odbiti čez vrata. V zaključni minutah so Alžirci skušali izenačiti, a je izid ostal nespremenjen.

Ne spreglejte