Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 9. 2014,
14.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec San Marino

Petek, 5. 9. 2014, 14.26

6 let, 6 mesecev

Belgija razžalostila Izrael in s prvega mesta sklatila Valižane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Konec tedna je poskrbel za nekaj zanimivih tekem kvalifikacij za EP 2016 v Franciji. Slovenija je z rekordnih 6:0 nadigrala San Marino. Na edini torkovi tekmi je Belgija ugnala Izrael.

Slovenska nogometna reprezentanca je dosegla eno najvišjih zmag v svoji zgodovini. V Stožicah je za tretji komplet treh točk v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 premagala San Marino s 6:0 (1:0). Zadeli so Josip Iličić, Kevin Kampl, Andraž Struna, Dejan Lazarević in Milivoje Novaković. V ponedeljek izbrance Srečka Katanca čaka prijateljska tekma s Katarjem, naslednji kvalifikacijski izziv pa je Anglija, ki je tokrat zanesljivo premagala Litvo. Švica pa Estonijo.

Bakla v glavo

Indicent pa se je zgodil v Podgorici, kjer sta se pomerili Črna gora in Rusija. Njen vratar Igor Akinfejev je dobil baklo v glavo že na začetku tekme, ki je bila kasneje še enkrat prekinjena.

Hrvati prerešetali Vikinge, Tulipani na robu obupa

V soboto so Hrvati z visoko zmago nad Norveško s kar 5:1 prišli do četrte zmage v teh kvalifikacijah in ostali na vrhu skupine H. Pričakovano težko delo so imeli v Sofiji Italijani, ki se domovino po hudem boju vračajo le s točko.

Wales je na krilih v zadnjem času kritiziranega Garetha Bala, ki je dosegel dva zadetka, prišel do suverene in kar malce presenetljive zmage v Haifi. Valižani so Izraelcem prizadejali sploh prvi poraz v teh kvalifikacijah in skočili na vrh skupine, po edini torkovi tekmi med Izraelom in Belgijo, ki so jo dobili gostje, pa so vodilno mesto prepustili "rdečim vragom".

Za veliko presenečenje je poskrbela Latvija, ki je v Pragi končala izjemen niz Čehov. Gostje so vodili celotno srečanje, a je v 90. minuti katastrofo preprečil Vaclav Pilar.

Zanimivo je bilo še na tekmi med Nizozemsko in Turčijo. Gostje so dolgo časa vodili, nov poraz Tulipanov pa je v sodnikovem podaljšku preprečil Wesley Sneijder. Vseeno to ne bo preprečilo hudih kritik na račun izbrancev Guusa Hiddinka, ki so na petih tekmah zbrali le sedem točk, za vodilnima Češko in Islandijo pa imajo že ogromen zaostanek.

Največje razočaranje dozdajšnjega poteka kvalifikacij, Bosna in Hercegovina, je z novim selektorjem Mehmedom Baždarevićem le prišla do prve zmage. Edin Džeko je s hat-trickom potopil Andoro.

Elf suveren, Srbi na Portugalskem

Tretji dan petega kroga kvalifikacij so bili na delu svetovni prvaki, ki so na gostovanju v Gruziji brez prevelikega naprezanja prišli do zmage z 2:0. Za Elf sta zadela Marco Reus in Thomas Müller.

Zgodovinski prvi zadetek v kvalifikacijah za EP je zadel Gibraltar, a ta ni preprečil petega zaporednega poraza. Škoti so nogometnemu palčku nasuli kar šest zadetkov.

Portugalska je v nedeljo z 2:1 premagala Srbijo, zadela sta Ricardo Carvalho in Fabio Coentrao. Obračun med Madžarsko in Grčijo se je končal brez zadetkov, z remijem (1:1) pa sta se razšli tudi Irska in Poljska.

Ne spreglejte