Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
22. 6. 2019,
15.45

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Vid Belec Sampdoria APOEL Nikozija slovenska nogometna reprezentanca

Sobota, 22. 6. 2019, 15.45

4 leta, 10 mesecev

Vid Belec poletna okrepitev Apoela

Belec po dobrem desetletju zapustil Italijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Vid Belec | Vid Belec je rezervni reprezentančni vratar Slovenije. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Vid Belec je rezervni reprezentančni vratar Slovenije.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski reprezentančni vratar Vid Belec se je po sezoni 2018/19, v kateri ni med vratnicama Sampdorie prebil na tekmah niti minute, odločil za spremembo okolja. Izkušeni Štajerec se seli na Ciper, kjer bo okrepil prvaka APOEL iz Nikozije. Slačilnico si bo delil z rojakom Romanom Bezjakom.

Eusebio Di Francesco
Sportal Nekdanji trener Rome prevzel Sampdorio

V novi sezoni bo italijanskega prvoligaša Sampdorio vodil nov trener Eusebio di Francesco, a ne bo računal na slovenskega legionarja, saj se je Vid Belec zaradi pomanjkanja igralnih minut in padca tekmovalne forme odločitev za odhod. V poletnem prestopnem roku se bo po poročanju Sky Sport preselil na Ciper in pridružil prvaku Apoelu, ki ga kmalu čakajo naporne kvalifikacije za preboj v ligo prvakov.

Slačilnico si bo delil s Korošcem

Mariborčan bo po Italiji, Portugalski in Turčiji zaigral še na Cipru. V Milano se je iz domovine preselil leta 2007. | Foto: Getty Images Mariborčan bo po Italiji, Portugalski in Turčiji zaigral še na Cipru. V Milano se je iz domovine preselil leta 2007. Foto: Getty Images Izkušeni Štajerec, ki je v začetku meseca dopolnil 29 let, se bo tako pridružil rojaku Romanu Bezjaku, s katerim bo okušal legionarski kruh na Cipru. Belec, nekdanji mladi up milanskega Interja, je v karieri zamenjal veliko klubov. Na Apeninskem polotoku se je poleg črno-modrih dokazoval še v dresu Crotoneja, Carpija, Beneventa in nazadnje Sampdorie, izkušnje pa je pridobival tudi na Portugalskem (Olhanense) in v Turčiji (Konyaspor).

Čuvaj mreže, ki je v obdobju odsotnosti Jana Oblaka v slovenski izbrani vrsti prevzel vlogo prvega vratarja, se je pri Sampdorii znašel na stranskem tiru. Deležen je bil šele statusa tretjega vratarja, prednost sta dobila Emil Audero, za katerega je Sampdoria odštela Juventusu kar 20 milijonov evrov, in Rafael Cabral.

Belec se je iz domovine odpravil v svet leta 2008 in sprva nabiral izkušnje pri Interju. | Foto: Vid Ponikvar Belec se je iz domovine odpravil v svet leta 2008 in sprva nabiral izkušnje pri Interju. Foto: Vid Ponikvar

Apoel se bo konec meseca na pripravah pomeril s številnimi slovenskimi klubi, v kvalifikacijah za ligo prvakov pa ga v drugem krogu čaka zmagovalec obračuna med slovaškim in črnogorskim prvakom. Prav lahko se torej zgodi, da bo imel Belec opravka z vročim reprezentančnim soigralcem Andražem Šporarjem in Kenanom Bajrićem, če bi se ciprski prvak v Evropi srečal s Slovanom iz Bratislave. Dvoboja bosta 23. in 30. julija.

Sportal Bilo je kot v sanjah, nato je udarila kruta minuta #video
Ne spreglejte