Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 7. 2022,
15.40

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

nogometna tržnica Ligue 1 Rennes Bundesliga Bayern München Mathys Tel

Torek, 26. 7. 2022, 15.40

1 leto, 8 mesecev

NOGOMETNA TRŽNICA, 26. JULIJ

Bayern ujel 17-letnega bisera francoskega nogometa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Mathys Tel | Mathys Tel je pri 17 letih že doigral prve članske tekme. | Foto Guliver Image

Mathys Tel je pri 17 letih že doigral prve članske tekme.

Foto: Guliver Image

Kaj se dogaja na nogometni tržnici? Bayern München se krepi z mladimi talenti. Potrdili so prihod 17-letnega napadalca Mathysa Tela. Mladenič je iz Pariza, a se je zadnji dve sezoni kalil v Rennesovi nogometni šoli. Podpisal je petletno pogodbo.

Matthijs de Ligt
Sportal Matthijs de Ligt tudi uradno v Bayern, Ukrajinec iz Man Cityja k Arsenalu

Mathys Tel velja za enega največjih talentov v Evropi in je tudi kapetan francoske reprezentance do 17 let. V prvi francoski ligi je v dresu Rennesa že sedemkrat dobil priložnost (prvič star vsega 16 let in 110 dni). In tudi zabil svoj prvi članski gol. Bayern je za Tela odštel 20 milijonov evrov, Rennes lahko dobi še 8,5 milijona bonusov.

Še leto mlajši je Adam Aznou. Mladi branilec Barcelone se vsaj za tri sezone seli na Bavarsko in ima klavzulo v pogodbi, ki mu ob primernem napredku omogoča sklenitev profesionalne pogodbe.

Bayern se je letos kar pošteno okrepil tudi z bolj preverjenimi igralci. To so Sadio Mane, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui in Ryan Gravenberch. Na spisku njihovih želja je tudi soigralec Kevina Kampla v Leipzigu Konrad Laimer.

Ramsey odhaja iz Juventusa

Aaron Ramsey | Foto: Reuters Aaron Ramsey Foto: Reuters Aaron Ramsay in torinski Juventus sta se dogovorila, da bosta šla v prihodnje vsak po svoji poti, so danes tudi uradno potrdili v klubu. Ramsay je v Torino prišel leta 2019 iz Arsenala in bil takrat razglašen za veliko okrepitev, a se nato na Apeninskem polotoku ni naigral. Na skupaj 79 tekmah je dosegel šest golov in temu dodal šest podaj. V treh letih, ki jih je preživel v Juventusu, je imel Ramsey tudi vrsto težav s poškodbami, od januarja pa je igral kot posojeni igralec za Glasgow Rangers.

Čigav bo Kounde?

Najbolj vroča roba na nogometni tržnici ta hip je sicer Francoz Jules Kounde, triindvajsetletni osrednji branilec Seville. Že nekaj časa se zanj dogovarja Chelsea, zdaj se je vmešala Barcelona. Govori se od odškodnini 50 milijonov evrov. "Delamo na tem, da izboljšamo ekipo. Uprava dela na tem. Več pa ne morem povedati," je na vprašanje o Koundeju odgovoril trener Barcelone Xavi.

Salzburg ne bo kar tako dal Šeška

Koliko je resnice o nedeljskem pisanju tujih novinarjev, da se Manchester United in Salzburg pogajata za prestop Benjamina Šeška, je dal z zabavnim tvitom vedeti klub slovenskega nogometaša. Bolj malo. Pravijo, da zanj želijo 300 milijonov evrov.

Tahiraj novi član Radomelj

Preverjeno okrepitev so pripeljali Radomljani. To je Francesco Tahiraj. Albanski nogometaš je v slovenski prvi ligi že igral za Zavrč in Aluminij in na 92 tekmah zabil 19 golov in še za 10 golov podal. Zadnji dve sezoni je igral za hrvaško Lokomotivo.

Salzburg Benjamin Šeško
Sportal Šeško na radarju angleškega velikana
Ne spreglejte