Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 4. 2013,
12.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bayern München Barcelona Karl Heinz Rummenigge Josep Guardiola

Petek, 12. 4. 2013, 12.57

7 let, 12 mesecev

Bayern ne bo prosil Guardiole za nasvet, kako nad Barcelono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bavarci imajo lep spomin na španskega tekmeca v polfinalu lige prvakov. Lani so izločili Real, zdaj jih čakajo Katalonci. Prihodnjo sezono bo Bayern vodil nekdanji trener Barcelone, Josep Guardiola.

Legendarni nemški nogometaš opravlja pri bavarskem velikanu pomembno vlogo. Spektakla z Barcelono se že veseli, zadovoljen je tudi, ker bo Bayern prvo tekmo igral pred domačim občinstvom. "Spremljali bomo dve izvrstni tekmi na najvišji možni ravni. Menim, da bo to, ker igramo prvo tekmo doma, za nas majhna prednost. Čeprav mnogi menijo, da je bolje v drugo igrati doma. A tako so govorili pred obračunoma z Juventusom, pa smo videli, kaj se je zgodilo," se je četrtfinalnih zmag nad italijanskim prvakom dotaknil Karl-Heinz Rummenigge, nato pa se posvetil tekmecu v polfinalu.

"Barcelona je najboljša ekipa v Evropi. Še vedno čutim, da je največji favorit za osvojitev lige prvakov. Je nogometna blagovna znamka Evrope, ki je v zadnjem času osvojila največ naslovov v ligi prvakov. Ima neverjeten potencial v igri v napadu. Z Barcelono smo nazadnje igrali leta 2009. Takrat nas je ponižala. Dobro se spominjam tekme in o njej nočem preveč razmišljati, saj je bila to za nas boleča izkušnja. Zdaj se nam obeta idealna priložnost, da dokažemo Barceloni, da smo v tem času napredovali," meni izvršni predsednik Bayerna. Pred štirimi leti je Barcelona v četrtfinalu lige prvakov pred domačim občinstvom ponižala nemški klub. Bilo je kar 4:0, dva zadetka je prispeval Lionel Messi. Dvoboj v Münchnu se je končal z 1:1, to pa je bil šesti evropski dvoboj Bayerna in Barcelone. "To je ugoden žreb. V bobnu so bili štirje favoriti in vedeli smo, da bomo igrali z enim izmed njih. V tej sezoni sem si ogledal nekaj tekem Barcelone. Če bomo hoteli napredovati v finale, bomo morali zaigrati najboljše kar zmoremo," je dodal športni direktor Bayerna Matthias Sammer, ki podobno kot Rummenigge meni, da povratna tekma v gosteh ne predstavlja nič slabega.

Bo pa zanimivo slišati, za koga bo v polfinalu stiskal pesti Josep Guardiola. Španski trener, ki se nahaja v New Yorku, je z Barcelono osvajal naslove kot po tekočem traku, po koncu sezone pa se bo vrnil na trenerski stolček in prevzel vodenje Bayerna. Zato se nogometna javnost že sprašuje, do katerega kluba bo v polfinalu lige prvakov gojil več simpatij. Do kluba, kjer se je dokazoval tudi kot nogometaš, nato pa postal še trenerska ikona, ali pa do bodočega delodajalca? "Z Guardiolo nismo stopili v stik. Z Bayernom bo začel uradno sodelovati 1. julija, do takrat ga ne bomo nič spraševali o Barceloni. Nobeden Nemec ne pozna bolje španskega nogometa od Heynckesa," je zatrdil Rummenigge, ki zaupa v sposobnosti Juppa Heynckesa, nekdanjega trenerja Reala.

Na žrebu je Barcelono predstavljal tudi Andoni Zubizarreta. Direktor katalonskega velikana in dolgoletni vratar si želi napredovanja, saj bi se v tem primeru blaugrana vrnila v London, kjer je postala že dvakrat evropski prvak. Enkrat na starem, drugič na novem Wembleyju.

Leta 1992, ko je Barcelona v velikem finalu ugnala Katančevo Sampdorio, je prvič v klubski zgodovina osvojila evropski vrh. "Wembley je naše čarobno mesto. Upam, da se bomo uvrstili v finale. Srečali se bosta ekipi z različnima igralnima slogoma. Skušali bomo igrati 'svoj' nogomet in pri tem uživati. To radi počnemo. Lani smo izpadli v polfinalu, a bomo skušali na to pozabiti," je dejal legendarni "Zubi". Barcelona je na Wembleyju zadnjič postala evropski prvak leta 2011.

Ne spreglejte