Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Schalke Bayern

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

8 let

Bayern na vrhu, a ne prav daleč od Eintrachta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petem krogu bundeslige je Bayern v Münchnu s 3:0 odpravil Wolfsburg. Borussia Dortmund, ki brani naslov, je remizirala v Frankfurtu pri Eintrachtu, ki še naprej navdušuje.

Bayern se je na Allianz Areni poigral z ''volkovi''. Razlika bi bila lahko na koncu še višja, saj so si Bavarci priigrali ogromno priložnosti, z dvema zadetkoma pa je blestel Mario Mandžukić in se s petimi zadetki povzpel na vrh najboljših strelcev. Hrvatu ni manjkalo dodatne motivacije, saj se je pomeril z nekdanjim klubom Wolfsburgom, ki ga vodi Felix Magath, Mandžukić pa nanj zaradi občasnih nesoglasij in sporov nima najlepših spominov. Ko ga je v 79. minuti zamenjal Claudio Pizzaro, je postal izkušeni napadalec iz Peruja tujec z največjim številom odigranih tekem v bundesligi. Zbral jih je že 337 in na večni lestvici prehitel Gruzinca Levana Kobiašvilija ter Brazilca Ze Roberta.

Poslastico kroga so spremljali gledalci v Frankfurtu, kjer je padlo pol ducata zadetkov. Eintracht je po štirih zaporednih zmagah remiziral, ampak na veličasten način, saj je na drugi strani stal branilec naslova, Borussia Dortmund. Julian Draxler, mladi upa Schalkeja, je postal najmlajši nogometaš, ki je v prvi nemški ligi odigral 50 nastopov. To je dosegel, ko je bil star 19 let in pet dni.

Fortuna Düsseldorf je ohranila mrežo nedotaknjeno tudi v petem nastopu.

Najboljši strelec:

5 - Mandžukić (Bayern) 4 - Müller (Bayern) 3 - Inui, Aigner (oba Eintracht), Holtby (Schalke), Kroos, Schweinsteiger (oba Bayern), Son (HSV), Huzsti (Hannover)


Pari prihodnjega kroga (29. in 30. september):

Fortuna Düsseldorf - Schalke 04, Bayer Leverkusen - Greuther Fürth, Werder Bremen - Bayern München, Nürnberg - Stuttgart, Hoffenheim - Augsburg, Hamburger SV - Hannover 96, Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach, Eintracht Franfurt - Freiburg, Wolfsburg - Mainz 05;

Ne spreglejte