Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
13. 4. 2015,
17.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bayern München Porto Bastian Schweinsteiger Franck Ribery

Ponedeljek, 13. 4. 2015, 17.14

8 let

Bayern na Portugalsko brez dveh velikanov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Bayerna bodo na Portugalsko, kjer jih v sredo čaka prvi četrtfinalni dvoboj lige prvakov, odpotovali brez Francka Riberyja in Bastiana Schweinsteigerja.

Trener bavarskega stroja Josep Guardiola v zadnjih tednih nima sreče z zdravjem izbrancev. Seznam poškodovanih igralcev je poln kot že dolgo ne, tako da so na zadnji prvenstveni tekmi na rezervni klopi Bayerna sedeli le štirje nogometaši. Čeprav manjkajo nekateri vodilni posamezniki, pa rezultati nemškega prvaka ne trpijo. V prvenstvu ohranjajo prednost desetih točk pred Wolfsburgom, v pokalu so se uvrstili v polfinale, kjer jih čaka dvoboj s Kamplovo Borussio, v ligi prvakov pa se bodo v četrtfinalu pomerili s Portom.

Že pred dnevi je bilo jasno, da za gostovanje na Portugalskem ne bodo prišli v poštev Javi Martinez, David Alaba, Medhi Benatia in Arjen Robben, nato pa se je seznam manjkajočih potnikov še povečal. "Bastian in Franck ne bosta nared za tekmo. To je neugodno za nas, a moramo zaupati in verjeti v igralce, ki jih imamo na razpolago," je v ponedeljek poudaril športni direktor Bayerna Matthias Sammer.

Ribery je poškodovan že pet tednov

Na Zmajevem štadionu se tako ne bosta predstavila Bastian Schweinsteiger in Franck Ribery. Nemškega reprezentanta, ki se je poškodoval na zadnjem gostovanju v Dortmundu, je zdelala še bolezen, 32-letni Francoz pa še vedno čuti bolečine v gležnju, čeprav se je nedavno priključil treningom in delu s prvo ekipo. Ribery se je poškodoval na povratnem dvoboju osmine finala lige prvakov s Šahtarjem, ki ga je Bayern dobil s 7:0.

Guardiola bo v Portu pogrešal številne zvezdnike, bo pa po dolgem času lahko računal na perujskega veterana Claudia Pizarra, poškodba mišice pa je pozdravljena tudi pri obrambnem stebru Jeromu Boatengu.

Ne spreglejte