Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
21. 3. 2014,
21.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Josep Guardiola Bayern München Borussia Dortmund Schalke Arjen Robben

Petek, 21. 3. 2014, 21.27

7 let, 12 mesecev

Bayern, kot da ne bi bil s tega sveta: naslov lahko osvoji že danes

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bayern München, ki še naprej igra v zastrašujoči formi, lahko danes postavi nov mejnik. V Mainzu si lahko nov, 24. naslov nemškega prvaka zagotovi skorajda dva meseca pred koncem prvenstva.

Pri Mainzu bo Bayern, ki je v nemškem prvenstvu neporažen že neverjetnih 50 tekem zapored – nazadnje je izgubil 28. oktobra 2012 proti Bayer Leverkusnu, od takrat je minilo že 510 dni –, lovil 18. zaporedno zmago med najboljšimi nemškimi klubi.

Če jo bo dosegel, Schalke in Borussia Dortmund, ki prav tako igrata danes, pa ne bosta osvojila treh točk, bo bavarski nogometni ponos popravil lasten rekord iz pretekle sezone, ko se je za prvaka okronal šest krogov pred koncem prvenstva. Zdaj bi ta mejnik premaknil na osem.

"O tem sploh ne razmišljamo. Potrebujemo še tekmo ali dve, da bomo prvaki, to je jasno. Kdaj nam bo uspelo, zdaj ni pomembno. Pomembno je le, da ohranimo dobro formo. Pred nami so namreč odločilni trije meseci sezone," se z rekordi ne obremenjuje trener Bayerna Josep Guardiola.

Podobno na tekmo v Mainzu gleda tudi Arjen Robben. "Če bomo že v Mainzu prvaki, kar bi bilo lepo, prav gotovo ne bomo proslavljali. Pred nami je namreč še veliko dela," je povedal Nizozemec, ki je med tednom podaljšal pogodbo z evropskim prvakom do leta 2017.

Bayern ima pred 26. prvenstvenim krogom 71 točk. Gostuje pri Mainzu, ki je na petem mestu. Na prvi pogled se zdi, da Bavarcev ne čaka lahka naloga. Mainz je namreč v zadnjih enajstih tekmah v prvenstvu izgubil le enkrat.

Toda podatek o zadnjih medsebojnih tekmah z Bayernom pravi drugače. Bavarci so dobili vse tri in na vsaki mrežo nasprotnika zatresel trikrat. Bolj kot ta, da Bayern ne bi zmagal v Mainzu, se zdi mogoč scenarij, da bosta zmagala tudi Schalke in Borussia Dortmund.

Borussio, ki je druga in ima 48 točk, čaka tekma pri Hannovru, ki je na enajstem mestu, Schalke, ki ima na tretjem mestu 47 točk, gosti zadnjeuvrščeni Eintracht Braunschweig, zato se zdi, da bodo morali Bavarci na novega v seriji naslovov nemškega prvaka počakati še nekaj dni. Še vsaj do torka, ko bodo gostovali v Berlinu pri tamkajšnji Herthi, ki je trenutno na devetem mestu prvenstvene razpredelnice.

Ne spreglejte