Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hamburg Bayern München Bayer

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

8 let

Bayer presenetil v Münchnu, Schalke se je približal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odkritje sezone nemške lige Son Heung Min iz Južne Koreje je zabil svoj peti gol in HSV je premagal Augsburg. Borussia Dortmund zmagala v zasneženem Feeiburgu. Bayer v Münchnu premagal Bayern.

Son Heung Min in Artjoms Rudnevs sta zadela za zmago Hamburgerja nad Augsburgom (2:0). HSV je sezono začel s tremi porazi, na zadnjih štirih tekmah pa so trikrat zmagali in se povzpeli pod vrh nemške bundeslige. So 11 točk za münchenskim Bayernom, ki pa tekmo devetega kroga igra v nedeljo. Popoln izkupiček bodo skušali obdržati proti Bayernu iz Leverkusna. Komaj 20-letni Son Heung Min je za HSV dosegel svoj peti sezonski gol, sodeloval pa je tudi pri drugem petkovem zadetku svojega moštva. Fant iz Dongbuka je kot 16-letnik prišel v Hamburg. Leta 2010 je iz mladinske napredoval v člansko moštvu Hamburgerja. V prvih dveh sezonah je zabil osem golov, letos pa na vsega devetih že pet.

Wolfsburg, pri katerem je Felix Magath svoje mesto prepustil dosedanjemu strategu druge ekipe, Lorenzu-Günther Köstnerju, je zmagal šele drugič v sezoni. Oba nemška kluba, ki sta se izkazala v ligi prvakov, sta formo prenesla tudi v prvenstvo. Schalke je po Arsenalu premagal Nürnberg, Borussia Dortmund pa je po skalpu Real Madrida premagala Freiburg. Zadela sta srbski branilec Neven Subotić in nemški reprezentant Mario Götze.

Najbolj presenetljiv rezultat je bil v Münchnu, kjer je Bayer premagal Bayern. Gostje iz Leverkusna so povedli po zadetku Stefana Kiesslinga ob koncu prvega polčasa, v 78. minuti je izenačil Mario Mandžukić, ob koncu pa je Jerome Boateng žogo preusmeril v lastno mrežo in poskrbel za zmago Bayerja. Prednost Bayerna pred najbližjim zasledovalcem Schalkejem sedaj znaša štiri točke.

Najboljši strelci:

8 - Mandžukić (Bayern) 7 - Szalai (Mainz) 6 - Meier (Eintracht), Müller (Bayern), Kießling (Bayer) 5 - Ibišević (Stuttgart), Son (HSV)


Pari prihodnjega kroga (od 2. do 4. novembra):

Eintracht Frankfurt - Greuther Fürth, Hoffenheim - Schalke, Nürnberg - Wolfsburg, Borussia Dortmund - Stuttgart, Borussia Mönchengladbach - Freiburg, Hannover - Augsburg, Hamburger SV - Bayern München, Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf, Werder Bremen - Mainz;

Ne spreglejte